Tapas i Barcelona

Barcelona altså. Favoritten min av alle byer. Dette vet dere jo allerede, for jeg har tidligere skrevet om stedene jeg liker å besøke. Nå har jeg vært tilbake en snartur og et av de stedene jeg har vært på som jeg tidligere ikke har besøkt heter Casa de Tapas Canota. Den ligger rett ved siden av Albert Adriás fabelaktige restaurant Pakta. Akkurat som med Adriá-brødrene og deres lille landsby med restauranter har også Iglesias-brødrene sine restauranter plassert i klynge – i samme lille kvartal. Nå skal det sies at disse brødreparene faktisk samarbeider en del og da er det jo praktisk å holde til i samme strøk.

pimientos de padron og galisiske poteter.

Casa de Tapas Canota er en galisisk tapasbar. Du får klassiske tapasretter, men mange av dem har en liten galisisk twist. Dessuten har de fabelaktig Pulpo de gallega – galisisk blekksprut.

Pulpo de gallega.

En av mine favoritter! Det er skiver av mør blekksprut servert med et dryss røkt paprika-pulver servert på en seng av potetskiver i olivenolje. Har du aldri smakt det, anbefaler jeg deg å prøve.

Byggestett til pan con tomate.

Pan con tomate er en klassisk rett som du får overalt i Katalonia (Landsdelen der Barcelona er en slags hovedstad). Dette er brød med tomat, hvitløk, salt og olivenolje. Det er vanlig å få dette servert ferdig, men her på Casa de Tapas Canota får du «byggesettet» med hvitløksfedd, tomat, salt, ristet brød og olivenolje hver for seg slik at du selv kan mekke en pan con tomate.

Vil du lære å lage pan con tomate step-by-step? Her er fremgangsmåten.Her er fremgangsmåten.

Skinke og calçots a la romesco

Vi spiste deilig håndskåret skinke, galisiske patatas bravas, kroketter, oliven og pimentos de padron – de deilige små minipaprikaene der 1 av 100 er sterke.

Helleskitchen. casa de tapas canota. tapas, barcelona
Pimientos de padron.

Lyst til å lage pimientos de padron hjemme? Her er fremgangsmåten.Her er fremgangsmåten.

calçots a la romesco

Foruten alle disse herlighetene fikk jeg endelig smake en rett jeg har hatt lyst til å smake lenge. calçots a la romesco er grillede vårløk som er supermyke og servert i en herlig saus.

Husets egen olivenblanding.
Tapas er mat som alle liker.

Tapas er så mangt. Har du prøvd baskisk pintxos? Les om det her.her.

Vermut på Bodega 1900

Barcelona er stappfull av kule steder å spise tapas. Et sted jeg vil anbefale på det varmese er Albert Adriàs Bodega 1900. Jeg var innom nå for en god vermut, og i mars var jeg der å spiste noen deilige retter.

Er du klar for kreativ tapas er det Tickets som ruler. Litt vanskelig å få bord, men det er verdt å forsøke. (Bestilling to måneder i forveien på nett). Jeg har vært på dette herlige stedet 5 ganger, og her er rapport fra siste besøk.

La Boqueria.

Blir du fysen på litt skinke når du går i byen kan du selvsagt stikke innom en av byens mange mathaller. La Boqueria er den mest kjente, men også den mest turistifiserte. Du får skinke her og du får tapas, så det er jo bare å prøve å se om dette er stedet for deg.

Et kremmerhus med diverse skinke, pøle og ost for fem euro. en fin introduksjon til regionens spesialiteter.

Rett bak La Boqueria ligger en av mine favorittbarer i Barcelona. Bar Mendizabal er et høl i veggen der du får alt du måtte trenge av øl, kaffe, brus og en matbit. Baren ligger i et ganske så rufsete del av Raval, men det er bare gøy å ha mye rart å se på.

Bar Mendizabal, barcelona, Estrella damm, beer
Bar Mendizabal
Bar Mendizabal, barcelona, estrella damm, helleskitchen, raval
Et hyggelig sted for en pust i bakken.

Er du nå klar for en søt opplevelse kan en av byens beste churros-steder kanskje friste? Granja M. Viader i Carrer Xuclà serverer nyfriterte churros som du kan dyppe i deilig, tykk sjokolade.

Les mer om Granja M. Viader her.

Stedet er gammelt og sjarmerende. Det er flere år siden sist jeg var her, og det var superhyggelig å være tilbake. Det er et ypperlig frokoststed eller som en ettermiddagsstopp når man har lyst på noe søtt.

Antonio på Dr. Stravinsky.

Men reis ikke fra Barcelona uten å besøke Norges beste bartender, Antonio, som nettopp har åpnet bar der. Baren heter Dr. Stravinsky og ligger i El Born. Les mer om den her.

Jeg har samlet mine favoritter i Barcelona på et sted. Klikk deg inn her for oversikt.

Har du noen gode tips til favorittbyen min, Barcelona? Legg igjen en kommentar da vel!

Til info: Jeg har vært på pressetur til Barcelona

Forrige

Det italienske New York

Aloha Honolulu!

Neste

Legg igjen en kommentar