Helle Øder Valebrokk

Helle Øder Valebrokk:

Halvt dansk, halvt trønder. Bosatt i Oslo. Gift og frivillig barnløs. Er opptatt av å lage ordentlig mat hver eneste dag. Jeg blogger om mat, reiser og livets mange gleder.

Aktuell med boken “Poke! Fargerik gatemat fra Hawaii”, utgitt på Vigmostad & Bjørke.

Jeg er en ekte gastronaut – en som reiser i mat. Jeg er frilansjournalist og skriver om mat, drikke og reiser. Trenger du en som kan skrive om akkurat dette, nøl ikke med å kontakte meg på [email protected]

Har deltatt i en rekke matkonkurranser:

1. plass i burgerkonkurransen  “Goat’a have it!” i regi av Tine og Burger Joint. Min vinnerburger ble solgt på Burger Joint på Aker Brygge i  Oslo hele desember 2015 og var en bestselger.
Les mer om den her.

• 1. plass NM for Amatørkokker, Matstreif, 2015

• 1. plass i Hobbykokk-NM i 2011

• Var med i Aftenposten-tv-serie “Skrallerne”. Kom på 2. plass.

• Våren 2014 var jeg med i TV2s grillprogram “Norges Grillmester”. Jeg om min grillmakker, Cecilie kom på en 3. plass.

• 2. plass i amatørkokke-NM i 2009.

• 3. plass i Pizza-NM i 2010.

• 3. plass i Hobbykokk-NM i 2010.

• 2. plass i Cono Surs vin- og matkonkurranse for bloggere i Norden, 2013.

• Lagde menyen til 100-jubileumet til Thor Heyerdahl, 2014.

• Har skrevet kokeboken “Verdens beste kokebok – som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd”. Selges kun på Tronsmo bokhandel i Oslo (tronsmo.no).

• Har skrevet fast matspalte i FHM og har hatt egen ekspertside i kvinnemagasinet Stella, Tara og Alt for damene.

“Restekokk” i programmet Kanefart på NRK, romjulen 2009.

Dommerroller:

• Dommer i NM i taco i to år

• Dommer i utelivsguiden “Digg Mat” 2018

• Dommer i Oste-VM i Bergen 2018

• Dommer i BBC-serien “The Kitchen Brigade” som sendes i 2019

• Dommer i Bacardi Legacy, Norge 2018

• Dommer i Campari Negroni Challenge, Oslo 2018

10 Kommentarer

 • Svar Vala januar 7, 2014 at 8:53 pm

  Hei, takk for fin blogg. Så i Aftenposten at du har en fin komfyr 😉 Jeg er på komfyr jakt og lurer på om du er fornøyd med din – er du vært pengene?

  • Svar helleskitchen januar 7, 2014 at 9:58 pm

   Hei! Komfyren er definitivt verdt pengene, men det fins masse flotte komfyrer til en billigere penge på markedet. Jeg ville ha sjekket ut flere alternativer hvis jeg var deg. Lykke til!

 • Svar Helga Freudenthal mai 6, 2014 at 6:21 pm

  HAr selv en leirgryte og brukte den ofte før. Kokeboken forsvant da jeg flyttet og nå er ingen i salg lengre. Har lånt på biblioteket men det hasdde vært kjekt å ha en selv. Håper at noen av de kommer i nye opplag.

 • Svar Ellen Sofie mai 7, 2014 at 11:01 pm

  Hepp og takk for ny favoritblogg! 🙂

 • Svar Jon Erik september 24, 2014 at 5:53 pm

  Hei, har du en god pinnekjøtt med tilbehør innlegg på bloggen din? Evt. har planer om å legge ut før 15. november:)

  Mye digg her forresten!

 • Svar Thomas mai 10, 2018 at 6:41 am

  Anbefaler du virkelig gass fremfor kull til grilling? Skulle tro en matentusiast visste forskjellen på å steke mat og å grille mat? Jeg referer til reklamene fra OBS som blandt annet bruker de* til å selge gassgriller på Facebook. Jeg tror de fleste profesjonelle er helt uenig med deg.

  • Svar helle mai 10, 2018 at 7:34 am

   Hei Thomas! Jeg anbefaler ikke gassgrill fremfor kullgrill. Det står i teksten at jeg er kulltilhenger. Jeg forteller om fordelene med gass hvis det er det du har i huset. Både gass og elektriske griller har sine fordeler, men har du mulighet til å ha kullgrill er det ALLTID best. Jeg bor i fjerde etasjen i en bygård i Oslo. Min veranda er 2 kvm stor. Der kan jeg kun ha elektrisk grill, da alt annet er forbudt. Det fungerer godt, men vil selvsagt ikke gi samme opplevelse som kull.
   Jeg er kullgriller i hjertet, men ser at ikke alle har anledning til å grille på den måten. Derfor må man derfor også prøve å gi tips til andre måter å grille på. Det å grille er tross alt budskapet:)

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: