Helle Øder Valebrokk

Halvt dansk, halvt trønder. Bosatt i Oslo. Gift og frivillig barnløs. Er opptatt av å lage ordentlig mat hver eneste dag. Jeg blogger om mat, reiser og livets mange gleder.

Aktuell med ny bok høsten 2022 på Forlaget Press.

Tidligere bøker:

«Poke! Fargerik gatemat fra Hawaii», utgitt på Vigmostad & Bjørke.

“Verdens beste kokebok – som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd”. Selges kun på Tronsmo bokhandel i Oslo (tronsmo.no).

Jeg er en ekte gastronaut – en som reiser i mat. Jeg er frilansjournalist og skriver om mat, drikke og reiser. Trenger du en som kan skrive om akkurat dette, nøl ikke med å kontakte meg på [email protected].

Har deltatt i en rekke matkonkurranser: 1. plass i burgerkonkurransen  «Goat’a have it!» i regi av Tine og Burger Joint. Min vinnerburger ble solgt på Burger Joint på Aker Brygge i  Oslo hele desember 2015 og var en bestselger. Les mer om den her.

• 1. plass NM for Amatørkokker, Matstreif, 2015

• 1. plass i Hobbykokk-NM i 2011

• Var med i Aftenposten-tv-serie «Skrallerne». Kom på 2. plass.

• Våren 2014 var jeg med i TV2s grillprogram “Norges Grillmester”. Jeg om min grillmakker, Cecilie kom på en 3. plass.

• 2. plass i amatørkokke-NM i 2009.

• 3. plass i Pizza-NM i 2010.

• 3. plass i Hobbykokk-NM i 2010.

• 2. plass i Cono Surs vin- og matkonkurranse for bloggere i Norden, 2013.

• Lagde menyen til 100-jubileumet til Thor Heyerdahl, 2014.

• Har skrevet fast matspalte i FHM og har hatt egen ekspertside i kvinnemagasinet Stella, Tara og Alt for damene.

«Restekokk” i programmet Kanefart på NRK, romjulen 2009.

Dommerroller:

• Dommer i NM i taco i to år

• Dommer i utelivsguiden «Digg Mat» 2018

• Dommer i Oste-VM i Bergen 2018

• Dommer i BBC-serien «The Kitchen Brigade» som sendes i 2019

• Dommer i Bacardi Legacy, Norge 2018

• Dommer i bartenderkonkurransen Campari – The Negroni Challenge 2018

• Dommer i Campari Negroni Challenge, Oslo 2018

4 kommentarer om “Helle Øder Valebrokk”

 1. Anbefaler du virkelig gass fremfor kull til grilling? Skulle tro en matentusiast visste forskjellen på å steke mat og å grille mat? Jeg referer til reklamene fra OBS som blandt annet bruker de* til å selge gassgriller på Facebook. Jeg tror de fleste profesjonelle er helt uenig med deg.

  Svar
  • Hei Thomas! Jeg anbefaler ikke gassgrill fremfor kullgrill. Det står i teksten at jeg er kulltilhenger. Jeg forteller om fordelene med gass hvis det er det du har i huset. Både gass og elektriske griller har sine fordeler, men har du mulighet til å ha kullgrill er det ALLTID best. Jeg bor i fjerde etasjen i en bygård i Oslo. Min veranda er 2 kvm stor. Der kan jeg kun ha elektrisk grill, da alt annet er forbudt. Det fungerer godt, men vil selvsagt ikke gi samme opplevelse som kull.
   Jeg er kullgriller i hjertet, men ser at ikke alle har anledning til å grille på den måten. Derfor må man derfor også prøve å gi tips til andre måter å grille på. Det å grille er tross alt budskapet:)

   Svar
 2. Hei Helle!

  En god all-round kjøkkenkniv – noen forslag? «Målgruppen» er en godt voksen dame som ikke er veldig snobbete, trenger en grei kniv.

  Svar
  • Hallo John! Jeg tenker Victorinox sine kniver med treskaft er både stødige og gode å holde i hånden. Håndvaskes, men veldig gode.

   Svar

Legg igjen en kommentar