Norges beste bartender har åpnet bar i Barcelona

Antonio Naranjo Nevares vant tittelen Norges beste bartender under fjorårets World Class Nordics som ble avholdt i Skottland. Siden den gang har han deltatt i World Class Global Final i Miami der han kom på en imponerende 25. plassav over 50 deltakere fra hele verden.

Antonio er født på Cuba, men har bodd i Sør-Spania i store deler av sitt liv. Han har jobbet på den legendariske cocktailrestauranten 41º i Barcelona drevet av Albert og Ferran Adrià.

Dr. Stravinsky, Barcelona, Helleskitchen, Antonio Naranjo Nevares

De siste årene har Antonio jobbet som bartender på Himkok i Oslo. Før jul kunne han fortelle at han skulle flytte til Barcelona og åpne bar.

Denne uken var jeg en snartur i Barcelona og da måtte jeg selvsagt stikke innom Dr. Stravinsky, som baren heter. Den ligger i et gammelt butikklokale med kjøpmannsdisk og hyller oppetter veggene.

Antonios akevittdrink.

For den som har vært i El Born i Barcelona vet at bydelen består av et nett av smågater og smug. Strøket har blitt rimelig ødelagt av turister de siste årene, men heldigvis er det ikke så mange av dem som tør å gå så dypt inn i nettverket av små smug. Det er dumt av dem, men bra for oss som vil ha El Born for oss selv. Her inne i labyrinten finnes perler. Et godt eksempel på det er den fabelaktige sjømatrestauranten Estimar – en av Barcelonas aller beste restauranter ifølge Ferran Adrià. Rundt hjørnet for Estimar ligger det aller siste tilskuddet til kule barer i Barcelona, Dr. Stravinsky.

Dr. Stravinsky, Barcelona, Helleskitchen, Antonio Naranjo Nevares
Antonio Naranjo Nevares

Jeg møter Antonio i baren der han er midt i en fotoshoot med et katalansk cocktailblad. Det har vært mange intervjuer og fotoshoots for ham siden de åpnet. Ikke så rart, da Dr. Stravinsky er et helt nytt konsept i storbyen. Antonio har åpenbart latt seg inspirere av Himkok. Her er det cocktlails på meget høyt nivå. Ut fra dekoren i vinduet og i baren skulle man tro det jobbet en gal professeor her. Boblende reagensrør, gamle medisinflasker med urter, små pipetteflasker med bitters og rare verktøy utgjør Dr. Stravinsky.

Dr. Stravinsky, Barcelona, Helleskitchen, Antonio Naranjo Nevares

Hvorfor navnet Dr. Stravinsky, Antonio?
– Navnet Stravinsky kommer fra komponisten Igor Stravinsky. Han lagde ikke musikk for fremtid eller fortid. Han lagde samtidsmusikk. Vi lager samtidscocktails her på Dr. Stravinsky.

Serverer du cocktails med sesongens råvarer?

– Alle gjør det. Jeg vil gå mot strømmen og bruke min erfaring om sylting og fermentering som jeg lærte fra Oslo og min tid på Himkok. Jeg vil servere kirsebær i drinken når det ikke er sesong for kirsebær, fordi jeg har brukt teknikker for å ta vare på råvarene slik at de kan brukes hele året.

Opp i høyden! På hyllen har Antonio en beholder med hjemmelaget akevitt.

Antonio lager en drink til meg og han spør om jeg vil smake hans hjemmelagde akevitt. Klart jeg vil det! Han finner frem en stige og tapper akevitt fra en stor glassbeholder på en hylle høyt oppe på veggen. – Det er ikke akevitt lages som i Norge, den er laget på vodkabase. Men spanjolene elsker den! Det er gøy å introdusere akevitt til lokalbefolkningen, sier Antonio.

Pynten på veggene i baren.

Jeg får en omvisning i baren og Antonio tar meg med til et hemmelig rom på baksiden av baren. – Dette er et rom folk kan booke for å ha fest og drikke cocktails helt uten å bli forstyrret. Det er det gamle pauserommet for de som i sin tid drev butikk i dette lokalet, forteller Antonio.
Hvordan rommet ser ut skal jeg ikke røpe, men Antonio kan fortelle at rommet er booket lang tid fremover.

Skal du til Barcelona i nærmeste fremtid? Ta en tur innom Dr. Stravinsky. Baren ligger altså i bydelen El Born i Carrer Mirallers, 5. Google Maps kan være et bra verktøy for å finne frem her. Bare et tips.

Dr. Stravinsky, Barcelona, Helleskitchen, Antonio Naranjo Nevares
Se etter dette hjørnet i El Born.
Forrige

Den deiligste krabbesandwichen

Cajunhotte skalldyr

Neste

Legg igjen en kommentar