Første dag av World Class Global Final i Miami

Første konkurransedag er over her i Miami. Verdens største bartenderkonkurranse, World Class Global Final er i gang og jeg er i Miami for å heie på Antonio Naranjo Nevares fra HIMKOK. Han er Norges beste bartender og skal nå konkurrere blant 56 av verdens aller beste bartendere om tittelen Verdens beste bartender.

Les mer: Slik skal Antonio vinne verdensmestertittelen.

Vi er en gjeng fra de nordiske landene her nede i Miami. Vi heier på Sveriges Johan Evers,  Jonas Andersen fra Danmark og selvsagt Antonio Naranjo Nevares fra Norge.

l1000348
Johan fra Sverige i midten. Laura fra De forente Arabiske Emirater (til venstre) og Alvaro fra Uruguay (til venstre).

Dagen starter med Johan i den krevende oppgaven «The Walker Blending Room». Her skal deltakerne analysere seg frem til hvilke maltwhiskyer som finnes i blenden foran dem. Denne blenden er satt sammen spesielt for World Class Global Final av selve masterblenderen til Johnnie Walker. Dette er nok den mest krevende oppgaven bartenderne skal igjennom.

Johan virker fornøyd etter oppgaven.
Johan virker fornøyd etter oppgaven.

Vi går fra rom til rom og ser på de tallentfulle bartenderne fra hele verden. Jonas fra Danmark har førte opptreden i konkurransen «Shape of the Cocktails to Come» – en fremtidsvisjon av hva vi har i vente i fremtiden, når det kommer til hva vi skal drikke. I denne konkurransen er selveste Alex Kratena (ex-Artesian i London) en av dommerene. Jonas ser inn i glasskulen og serverer tre cocktails med tema «Spoiled». I det ligger fermentering. Første cocktail er en ølbasert drink med Cardhu whisky, Drambuie, maltsirup, sitronjuice, kremfløte og dansk weissbeer. Den kommer med dehydrerte pærer som garnityr.

Jonas fra Danmark.
Jonas fra Danmark.

Neste drink er laget på laktosisk fermentering i form av yoghurt. Drinken inneholder også Tanqueray 10 som sprit, lynginfusert gul Chatreuse og eggehviter.

Up for grabs.
Up for Grabs.

Tredje fremtidsdrink er laget av Tanqueray 10, tindved, fermentert gulrotjuice, bitter, lavendel- og bergamot-spray. Denne har han kalt «Nordisk Botaniker».

l1000378
Antonio er Norges håp i World Class.

Antonio starter dagen ved bassengområdet og den kule oppgaven «Pool Party». Her skal han lage en punch og drinker til et kjendispar. Paret som bestemmer stilen på drinken vises på et lykkehjul som snurres rundt. Antonio får Beyonce og Jay Z som kjendispar. De er selvsagt ikke tilstede, men Antonio skal snakke til dommerne som om de er kjendisene.

l1000445
En av dommerene spør spesifikt om sirupen laget på tang og kaffe.

Jeg møter Antonio før han skal «på» og han er forberedt og rolig. Da startskuddet går for oppgaven leverer han flott. Punsjen består av hvit Tequila fra Don Julio, HIMKOKs egen akevitt, grapefruktjuice, limejuice, ripscordial, himalayasalt, basilikum og tonic water.

Punsj.
Punsj.

Til «Beyonce» lager han en cocktail han kaller «Bootylicious». Den består av Ciroc vodka, portvin, pasjonsfrukt, sitronjuice og honning. Jay Z får en cocktail laget på Johnny Walker Platino, mandelsirup, limejuice og en sirup laget på sjøgress og kaffe.

l1000429
Hjulet snurres.

Antonio er superhappy etter oppgaven, tross noen småfeil underveis. Men dette er bagateller. Det var en fryd å se ham i aksjon. Ikke bare leverte han på sekundet, han holdt også samtalen naturlig i gang med dommerne hele veien.

Antonios cocktails.
Antonios cocktails.

Andre del av dagen starter etter lunsjpausen.

Det er Johan fra Sverige som skal i ilden i konkurransen «Pool Party». Han får tildelt Michelle og Barak Obama som «gjester» og skal lage cocktails til deres smak. Punsjen er whiskybasert på Cardhu Single Malt, Chai Tea laget på horchata og muskat, sitronjuice, sukkersirup

l1000480
Johan.

Johan lager samme cocktail til «Presidentparet» fordi par skal dele, som han sier. Han blander bringebær og blåbær til en Queens Cordial sherry. Tequila Don Julio Blanco er basen. Dette skal bli en Miami Vice piña colada-variant. Han sprayer med duft av tropisk sololje a la Hawaiian Tropic og han presenterer cocktailen på et brett med spiselig sand og vakre tropiske blomster.

l1000503
Antonio på skolebenken.

Antonio skal ha dagens andre og siste oppgave. Det er den fryktede «The Walker Blending Room». Antonio synes ikke det har gått bra da jeg snakker med ham etterpå. Når det er sagt, er det ingen som ennå vet fasiten. Alle de 56 deltakerene skal igjennom oppgaven før svaret gis.

Jonas.
Jonas.

Dagen avsluttes med danske Jonas i oppgaven «Before and After». Her skal man lage en aperitif og en avec som skal serveres med småretter.

Dommerne fotograferer cocktailsene. Alltid et godt tegn.
Dommerne fotograferer cocktailsene. Alltid et godt tegn.

Dommerene er den første World Class-vinneren igjennom tidene David Rios og Pedro Miguel Schiaffino fra restaurant Malabar i Peru (38. beste restaurant i Sør-Amerika).

Jonas kaller sin første drink «Twin Peaks». Den består av granskuddsirup, yuzujuice, grannskuddsprit, Ciroc Vodka, blåbær, champagne og knust is. Han serverer tørkede frukter og nøtter til.

Det røykes.
Det røykes.

After Dinner-drinken heter «Midnight Oil» består av Ron Zacapa rom, portvin, absint, røkt salt og er laget for å sitte utendørs på sommerstid etter et godt måltid. Jonas røyker til slutt cocktailsene med hickory. Drinken er deilig til ost og mørk sjokolade.

Dommerene ser meget fornøyde ut.

l1000515
Jonas serverer drinkene til dommerene.
l1000526
Rickard Enell er en del av det nordiske teamet og hjelper til der det trengs. Også når det kommer til smaking av cocktails. Svenske Rikard konkurrerte i World Class for to år siden, da Jesper Høst var Norges kandidat.
l1000538
Og endelig fikk jeg en ananas-cocktail! Sundowner etter at konkurransene var ferdige for dagen.

I morgen avgjøres hvem som går videre til Top 12. Alle deltakerene skal igjennom i alt fire oppgaver før annonseringen skjer på kvelden. Du får selvsagt rapport her på HellesKitchen.

l1000571
Miami by night. Vi spiser på Capriani.
Forrige

Ostepaien du garantert kommer til å lage

Dag to i World Class Global Final og de 12 beste!

Neste

Legg igjen en kommentar