Dag to i World Class Global Final og de 12 beste!

I dag er dagen. Bartenderne har to oppgaver til før antall deltakere reduseres fra 56 til 12.

Dilema: I dag starter danske Jonas og svenske Johan på samme tidspunkt på to forskjellige steder, så her må jeg prioritere. Jonas skal i Pool Party og Johan skal gjøre «Before and After». Jeg velger siste, da denne oppgaven er utrolig spennende, synes jeg. Han gjør en fantastisk innsats. Oppgaven går ut på å lage en aperitif og en avec. Aperitifen kaller han Bernadotte og den består av hjemmelaget Lady Gray (te) soda, Tanquerey 10, hjemmelaget marmelade av multer, sherry og eplecidereddik.

l1000586
Dommerene følger med på Jonas.

Den blir godt mottatt av dommerne. I dag er det en av verdens beste chefer som sitte i dommerpanelet: Gaggan Anand har Asias beste restaurant (Gaggan). Dette er en indisk restaurant som ligger i Bangkok. (nummer 23 på listen over verdens beste restaurant).

Johans avec er en «liquide french toast» som han har kalt Queen Christina. Han har trukket en stekt brioche i Ron Zacapa i 10 timer. Avtrekket blandes så med en Milk Jam laget på yoghurtmyse og en marmelade laget på blåbær og bringebær. Til dette sprayer Johan en furu-spray over bordet.

Jonas sprayer furulukt over bordet.
Jonas sprayer furulukt over bordet.
l1000594
before.
l1000605
After.

Les mer: Slik gikk det etter første dag.

Antonios gløgg.
Antonios gløgg.

Norske Antonio er neste ut i oppgaven «The Shape of the Cocktails to Come». Dette er oppgaven Antonio har gledet seg mest til. Her skal bartenderne lage tre cocktails for fremtiden. Han starter med en kald gløgg laget på Kettel One Vodka, rødvin, appelsin, kanel, jordbær, Himkok akevitt og ripscordial.  Dette er en cocktail for folket og det er det Antonio tror er en av stilene innenfor cocktails som kommer. – De opprinnelige drinkene kommer fra «mannen i gata». Det er der vi må lete i fremtiden også, sier Antonio.

Solid Cocktail.
Solid Cocktail.

Nummer to er en solid cocktail – en cocktail laget som gelé. Han har brukt Ferran Adrià som inspirasjon. Antonio legger blader av lille basilikum, sjokolade-mint-blomster og safran på geléen. Alle blomstene er fra HIMKOKs egen urtehage. Idéen med cocktailen er at man skal ta en skje av cocktailen og oppleve en ny smak hver gang. Selve geléen er laget på Tanqueray 10 og sitrus.

Tredje cocktail er er laget på Tanqueray 10, hylleblomstlikør, sitronsaft, grapefrukt, rabarbrasoda og sukkerlake. Drinken skal drikkes gjennom et maleri som Antonio har fått laget spesielt for denne oppgaven. Meningen er at man kan velge om man er bie eller blomst. Cocktailen heter Pollen Cocktail.

Danske Jonas har «The Walker Blending Room» som siste oppgave.

l1000703Antonio er på igjen etter lunsj i den siste oppgaven hans «Before and After».

Antonios "Before".
Antonios «Before».

Han serverer en aperitif laget på Ciroc Vodka, Manzanilla Sherry, sirup laget på rosmarin, timian og basilikum. Han tilsetter friskpresset lime og litt musserende vin.

Antonios "After".
Antonios «After».

Avec’n lager han på Ron Zacapa og Lagavulin 8, samt en sirup laget på papaya, kanel, kardemomme.

l1000698

Dagens siste opptreden blant de nordiske deltakerene er det svenske Jonas som står for.

Det er «The Shape of the Cocktails to Come». Johan er opptatt av miljøet, bærekraftighet og sesong i denne oppgaven og har tatt med seg et minidrivhus. Han er opptatt av «From Farm to Glass» på samme måte som kokkene har tenkt i mange år i forhold til From Farm to Plate.

Johans første fremtidsdrink.
Johans første fremtidsdrink.

Den første er en versjon av en klassisk Vesper. Den består av Tanqueray 10, vermut og reddik.

Johan.
Johan.
Johans andre drink
Johans andre drink

Drink nummer to: Aromaepler fra Sverige, ananas fra Miami, Tanqueray 10, sitronsaft og knust spinat.

Johans tredje drink.
Johans tredje drink.

Siste drink fra Johan er laget på paprika, chipotle, mørk tequila, Johnny Walker Gold, sherry, bitter og hvit balsamico.

Ok. Nå er alle oppgavene gjennomført og de 56 bartenderene skal bli til 12!

Så er det klart! De 12 som går videre til i morgen er:

De 12 som går videre!
De 12 som går videre!

Belgia, Canada, Tjekkia, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Mexico, Japan, Nederland, Spania, Sverige og Taiwan. Antonio kom dessverre ikke videre. Men nå heier vi på Joahn og Jonas!

 

Forrige

Første dag av World Class Global Final i Miami

Dansk morgenmat på Molskroen

Neste

Legg igjen en kommentar