I dag kan HIMKOK bli kåret til verdens beste bar

For et par måneder siden sprakk nyheten om at HIMKOK i Oslo hadde havnet på den prestisjefulle listen, ”The World 50 Best Bars” under et arrangement i New Orleans. Foreløpig er denne listen ikke rangert, men i kveld vil rekkefølgen bli offentliggjort.

HIMKOK er kjent for å være innovative og har en stall av meget talentfulle bartendere. En av HIMKOKs bartendere er Antonio Navares som nylig stilte i World Class Global Final i Miami der han kjempet om tittelen om å bli verdens beste bartender. Dette er den tøffeste bartenderkonkurransen du finner i verden. Seieren gikk til Frankrike i år.

Alex Kratena. (Foto:Helle Øder Valebrokk)
Alex Kratena. (Foto:Helle Øder Valebrokk)

Under dette arrangementet fikk jeg muligheten til å slå av en prat med Alex Kratena – kjent for drive verdens beste bar Artesian i mange år, og en av verdens aller mest spennende bartendere.

Artesian – på ærverdige The Langham Hotel i London, var en klasse for seg da Alex Kratena og Simone Caporale drev den. Nå driver de samme to gutta et firma som heter P(our) og de åpner en ny bar i London neste år. Mer vil han ikke si om det ennå.

Jeg spør ham om ”The World 50 Best Bars” og om han tror HIMKOK kommer til å komme langt opp på listen. Alex er en av de mange som har avgitt stemme i kåringen og han har nylig vært på overraskelsesbesøk i Oslobaren.

– De ekte vinnerne er de som er på denne listen. Tenk hvor mange barer som finnes i verden og hvor få plasser det er på listen. Det er så stort å komme så langt. Om du kommer på 50, 35 eller blir nummer 1 spiller egentlig ingen rolle. Mennesker er ved natur konkurransetørste og vil så gjerne være nummer 1.  Vi glemmer hvilken bragd det faktisk er å bli valgt ut til å være en av de 50 beste blant alle verdens barer.

– You haven’t been to Oslo if you haven’t been to HIMKOK.

– Dette er jo første gang en norsk bar er på denne listen. Det er jo fantastisk i seg selv. Himkok er aktive og nytenkende i et marked der ingen har tenkt disse tankene før. De destillerer selv og har spennende tilbud, ikke bare på cocktailfronten. Det er ikke bare å ha en superamazing bar hvis ikke folk kjenner til den. Det har HIMKOK klart i et veldig lite land som Norge faktisk er, sier Alex.

Alex Kratena avslutter: – You haven’t been to Oslo if you haven’t been to HIMKOK.

Antonio Navares fra HIMKOK. Her fra oppgaven Pool Party i årets World Class Global Final i Miami. (foto: Helle Øder Valebrokk)
Antonio Navares fra HIMKOK. Her fra oppgaven «Pool Party» i årets World Class Global Final i Miami. (foto: Helle Øder Valebrokk)

Antonio Navares, Norges beste bartender 2016 og bartender på HIMKOK, forteller at det definitivt har kommer flere gjester fra utlandet for å sjekke ut baren etter at de havnet på listen.

Eksempel på Himkoks kreative prosjekter. Taptailsbar (cocktails på tap) på Øya-festivalen.
Eksempel på Himkoks kreative prosjekter. Taptailsbar (cocktails på tap) på Øya-festivalen.

Under årets World Class Global Final ble også HIMKOK trukket frem som et eksempel på innovasjon under et seminar om fremtidens barer og cocktails.

Daglig leder ved HIMKOK, Yunus Yildiz sitter i London, der kåringen finner sted i dag. Jeg tok kontakt med ham i går for å høre om hans tanker rundt kåringen:
– Jeg vil jo tippe at vi havner et sted mellom 30-50. Det er jo 400-500 innflytelsesrike bransjefolk som har stemt og vi vet ikke eksakt hvor mange som har vært i lille Oslo. Blir nok litt vanskelig for oss å hevde oss i toppen mot barer fra New York og London – byer hvor flere dommere besøker, sier Yunus Yildiz.

– Vi er en gjeng på 6 stk i London akkurat nå og i kveld blir det noen drinker på forskjellige barer, siden det også er London Cocktail Week i disse dager. De fleste er fra HIMKOK siden det er de som har fortjent dette mest. Vi skulle jo gjerne tatt med hele gjengen, men vi er en del folk på jobb og vi må også være i drift for å kunne servere gjestene, avslutter Yunus Yildiz.

Da er det bare å lene seg tilbake å se hvor på listen HIMKOK havner.

 

Oppdatert: HIMKOK kom inn på en imponerende 42. plass. Skal si de har satt Oslo på kartet! gratulerer!

Forrige

And + epler = sant! Slik steker du andebryst perfekt

Same same but different Bloody Mary

Neste

Legg igjen en kommentar