Same same but different Bloody Mary

Dette er en skikkelig skøyer. Jeg og Erik satt på en bar i Saigon i Vietnam for et par måneder siden. Erik går i baren å bestiller noe å drikke. Jeg har lyst på en gin og tonic og det skal jentene bak baren fikse. Erik vil ha en Negroni. Han ser både gin, vermut og campari i hyllene, så dette skal gå fint.  Yes! Yes! Det skal de fikse.
Det tar tid og vi hører ingen miksing. Bare flytting av flasker. Så kommer den ene bort til Erik og spør ham om han kan komme en tur til baren. Han blir lenge borte og jeg hører og skimter at noen står på bardisken og så lyden av flytting av flasker igjen. Erik kommer  tilbake til meg med latterhikst. – Dette har de ikke peiling på, så du får en Bloody Mary, kjære. Gin hadde de gått tom for så det var bare fancy tomflasker som sto i baren. Der røyk både Negronien og Gin og tonicen. Ok. Hadde egentlig ikke lyst på en Bloody Mary nå sånn rett før middag, for den metter som kjent litt, men la gå.

Så hører vi en mikser gå. Lager de smoothie? Hva skjer i baren, egentlig? Vel, jeg får en Bloody Mary, bare litt sånn «Same same but different».  De har altså blendet hele tomater og blandet med vodka. Blandet og blandet er vel ikke helt korrekt. Først har de helt masse vodka i glasset, så tomatsaften og masse pynt. Fin drink da, men definitivt ikke en Bloody Mary slik vi kjenner den.

Bloody Mary a la Saigon.
Bloody Mary a la Saigon.

Men sjokkert som jeg er av utseende og hele seremonien, må jeg faktisk ta meg i å like den skikkelig godt. Den er lett, frisk og veldig god når jeg får rørt litt i den. Snakk om vellykket arbeidsuhell!

Jeg kom på denne rare drinken fra en bar i Saigon (eller Ho Chi Minh som byen heter nå) og fikk lyst til å lage en oppjustert versjon den her i Oslo. Det var veldig, veldig vellykket. Anbefales på det varmeste. Jeg pyntet med basilikumblader som ga drinken en Caprese-feeling. Jeg shavet også remser av frisk pepperrot og hadde i drinken for å få inn litt krydder. En Bloody Mary skal jo ha litt pønsj.

Lær å lage rødbete-Bloody Mary her.

Slik lager du en «Same same but different Bloody Mary» med inspirasjon fra Saigon

Bruk gode, små og søte tomater. Jeg brukte en hel gren med mini-plommetomater per drink. Jeg snakker da om ca 15 tomater per drink. De putter du rett i blenderen og kjører til en juice. Sil så saften slik at stenene blir igjen i silen. Ha saften over i en shaker med masse is, 4 cl vodka (jeg brukte kvalitetsvodka fra Ketel One) og en remse pepperrot. Shake så drinken og sil over i et drinkeglass med is. Pynt med basilikum og nyt en lett og nydelig Same same but different Bloody Mary

dscf7047

Forrige

I dag kan HIMKOK bli kåret til verdens beste bar

Superenkelt flatbrød

Neste

Legg igjen en kommentar