Vermut og tapas i verdensklasse

Ja, så var det disse Adrià-brødrene igjen, da. Ferran og Albert har jeg skrevet om mange ganger før. Ferran var hjernen bak Michelinrestauranten El Bulli og broren Albert sto for dessertene på samme restaurant. Nå er El Bulli historie og kokkene har startet sitt lille restauranteventyr i Barcelona. Skjønt, lille og lille, de har en skokk med restauranter. Jeg har tidligere skrevet om to av disse restaurantene, som jeg har spist på: Magiske Tickets (her har jeg spist to ganger!) og Pakta (Japansk-peruviansk restaurant). Denne gang har jeg spist på Bodega 1900. Et ekte vermuteria.

Dette er Albert Adrià sin baby. Han prøver å gjenskape minnene fra sin barndom da hans foreldre, før middagsforberedelsene, stakk innom et slikt vermuteria for et lite glass vermut (sterkvin laget på urter) og en tapasrett. Slik er det på Bodega 1900 også. Du skal kunne gå innom for et glass vermut og noen tapas. Sånn fungerer det ikke helt, for det er trangt om plassen og du må bestille i forveien. Men det er mye lettere å få bord her enn på Tickets og Pakta (to måneders ventetid). Vi ringte dagen før og fikk bord.

På Bodega 1900 kan du bestille retter fra menyen eller du kan få servitørene til å komme med et utvalg retter og så sier du stopp når du begynner å bli mett. Vi gjorde det slik.

Maten er tapas og det er Tickets-kvalitet på det, selv om det er mye enklere presentert. Kvaliteten er fantastisk og du kan kjøpe med deg mat hjem i bokser, glass fra hyllene eller hengende som spekeskinker og pølser på kroker i lokalet.

Forrige

Min blåbærkake

Curry-blåskjell og verandaliv

Neste

Legg igjen en kommentar