Curry-blåskjell og verandaliv

Før 17. mai ble det satt opp stillas i bygården der jeg bor i Oslo. Stillaset ble dekket i grønn duk og vi var «innestengt» i mørket. Vi har holdt ut uten veranda i hele vår og sommer, og trodde dette beistet skulle være ned da vi kom hjem fra ferie for noen uker siden. Men, nei da. Stillaset sto og verandaarbeidet var ikke ferdig. Skuffelsen var stor og temperaturen var godt over 30 grader. Så gikk det et par uker til uten veranda, og plutselig en dag (selvsagt etter masse klaging fra min side) forsvant stillaset og den grønne duken. Vi hadde fått tilbake verandaen vår! Den er bare på 2 kvadratmeter, men den er helt perfekt for to som vil nyte et glass vin eller en matrett. Jeg elsker den!
Når man har fått tilbake sin lille uteplass, må man selvsagt lage sommermat. Og da måtte det bli spicy blåskjell med thaicurry.

Slik lager du min enkle blåskjellrett:

Vask blåskjellene i kaldt vann og fjern skjegg og ødelagte skjell. La dem ligge i kaldt vann mens du forbereder resten.

Lag en currypaste med stavmikseren, blenderen eller en morter:

Nok til 2 personer

2 grovhakket sitrongress (bruk den hvite delen nederst)

1 grovhakket rød chili (gjerne med frø hvis du tåler det)

2 fedd grovhakket hvitløk

2 grovhakket sjalottløk

5 cm ingefær, renset og grovhakket

Når du har laget en paste av dette tilsetter du 3 ss kokosolje i en gryte og svitsjer pasten. Tilsett 1 ts brunsukker og 1 ts fiskesaus.

Grovhakk 3 vanlige tomater eller 6-8 cherrytomater. Tilsett gryten sammen 3 kaffirlimeblader.

Hell på 2 dl vann og 1/2 glass hvitvin. Kok opp og legg skjellene i sammen 1 boks kokosmelk. Rør forsiktig og sett på lokket. La dette koke noen minutter til skjellene har åpnet seg. Dryss litt korianderblader over retten til slutt sammen med litt hakket chili og vårløk. Press litt limesaft over og retten er perfekt.

Server med godt brød til.

Akkurat plass til to personer og mat på verandaen vår.
Akkurat plass til to personer og mat på verandaen vår.
Forrige

Vermut og tapas i verdensklasse

Den beste pizzaen får du på Samvirkelaget

Neste

Legg igjen en kommentar