Det italienske New York

Man kommer ikke utenom italienerne når man snakker om New York. De står for en stor del av innflytelsen på blant annet maten som serveres i New York. Tenk bare på den egenartede pizza slice’n. De hadde ikke vært der hadde det ikke vært for italienerne.

Chris Borgatti

På Manhattan har man Little Italy, men det er ikke her du finner det ekte Italia i New York. Det er knapt italienske butikker igjen der. Man må til The Bronx og man må til området som kalles Belmont. Der finner du italienerne med den klassiske Bronx-dialekten som du kan høre i A Bronx Tale. Vi går her en tidlig søndag morgen og over alt er det italienske navn på butikker som selger typiske italienske varer. Inne i butikken Borgatti’s Ravioli & Egg Noodles møter vi Chris Borgatti. Han jobber side om side med sin kone Joan og han er tredje generasjon pastamaker. Stedet åpnet i 1935 og har alltid ligget her i Belmont. Kundene er italienskættede og en mann kommer helt fra Long Island for å kjøpe pasta til søndagsmiddag. Det er fast tradisjon.

I samme område finner du også Egidio Pastry hvor du får kjøpt fabelaktig italiensk kaffe og ikke minst herlige cannoli – de deilige kakene med kremfyll.

Cannoli.
Calabria Pork Store

Tips til strøket: Full Moon Pizzeria skal være et av bydelens beste pizzasteder. Hos Calabria Pork Store får du pølser, skinker og oster. I Arthur Avenue Market finner du blant annet legendariske Mike’s Deli.

Ekte pastrami-sandwich hos Mike’s Deli

Du finner bra italienske steder på Manhattan også. Selvsagt gjør du det. Byen kryr jo av italienere. Et av byens nyere italienske restauranter heter Café Altro Paradiso.

Café Altro Paradiso

Restauranten drives av eierne av kjente Estela. Konseptet er italienske deleretter. Maten er fantastisk.

Her fikk du en liten smakebit av det italienske New York.

Vil du lese flere av mine saker fra New York, så finner du de her:

Gospelbrunch i Harlem

Trendy mat i Smorgasburg

Etnisk matvandring i Queens

Skandinaviske vibber i New York

Den beste: New York Pizza

Til info: Jeg har vært på pressetur til New York

Forrige

Hvorfor Tickets er min favorittrestaurant

Tapas i Barcelona

Neste

Legg igjen en kommentar