Skandinaviske vibber i New York

For halvannet år siden møtte jeg Claus Myer i København. Han sto på farten til New York med hele familien. Han skulle åpne en 460 kvadratmeter stor mathall i den ikoniske Vanderbilt Hall på Grand Central Terminal på Manhattan.

Claus Meyer.
Claus Meyer. Foto: Helle Øder Valebrokk

Nå står Great Northern Food Hall klar og du kan oppleve et lite skandinavisk samfunn inne i den ikoniske togstasjonen. Du finner smørrebrød som på Almanak i København i avdelingen som heter Almanak. Her ligger også en egen bar der du blant annet får akevitt, Meyers bageri med fersk, danske bakverk, Grain Bar der du får grøt og en egen kaffeavdeling. Innerst inne i lokalet ligger Michelinrestauranten Agern og ved siden av den ligger Great Northern Deli der du kan kjøpe med deg varer, bakverk og kaffe. Danske gourmetpølser får du på Danish Dogs.

Bla deg i bildekarusellen og se på det imponerende utvalget på Great Northern Food Hall:

Men det er ikke bare Claus Meyer som selger Skandinavia til amerikanerne. Den svenske kaféen Konditori har syv avdelinger i New York. Jeg drakk kaffe og spiste fika på avdelingen i Brooklyn.

På Trader Joe’s i Brooklyn får du kjøpt skandinaviske geléfrukter formet som skalldyr og fisk.

I trendy Willamsburg ligger kaffesjappa OSLO. Duden bak disken visste egentlig ikke hvorfor den heter OSLO, så da var vi like langt. Uansett, OSLO selger egne kaffebønner og kaffe brygget på skandinavisk vis.

Det finnes masse steder i New York med skandinavisk vri: Aska har to michelinstjerner og drives av en svensk chef. Aquavit har også to stjerner og Emma Bengtsson er kjøkkensjef. Smörgås chef er et annet sted hvor du får servert blant annet svenske kjøttboller. Tørst er en dansk ølbar som også serverer dansk mat. Fika serverer kaffe og fika.

Til info: Jeg har vært på pressetur til New York.

Forrige

Lammegryte med sitron- og timianpotetmos

Langstekt and i appelsinsaus med potetrosetter

Neste

Legg igjen en kommentar