Moderne smørrebrød hos Almanak

I enden av Nyhavn i København ligger et stort, grønt bygg. Her ligger Claus Meyers forholdsvis nye restauranthus The Standard som inneholder tre restauranter og en jazz-klubb. Claus Meyer er kjent som en av grunnleggerene av verdens beste restaurant, NOMA og mannen bak manifestet «New Nordic kitchen».

The Standard ligger der i all sin grønne prakt. Bildet har jeg tatt fra Papirøen der Copenhagen Street Food ligger.
The Standard ligger der i all sin grønne prakt. Bildet har jeg tatt fra Papirøen der Copenhagen Street Food ligger.

Jeg spiste lunsj på en av restaurantene i det flotte restauranthuset, og valgte meg Almanak. Almanak er stedet der du spiser smørrebrød til lunsj. Vi nordmenn elsker danske smørrebrød, en pils og en «lille en», men vi velger ofte de gamle, brune, klassiske stedene, eller stedene langs bryggen i Nyhavn. Ikke at det er noe galt med det, altså, men hos Almanak lager de klassiske smørrebrød i ny drakt og de følger alltid sesong. Du får rett og slett ikke alle klassiske smørrebrød hele året, for her serveres kun det som er i sesong her og nå. Det er slik restauranten har fått sitt navn.

Almanak ligger i enden for Nyhavn på motsatt side av serveringsstedene vi nordmenn vanligvis vanker på.

Klart du får øl og dram her også, og betjeningen er behjelpelig med å matche riktig drikke til smørrebrødene du velger. Jeg gikk for vin denne dagen, noe som også var et glimrende valg.

På menyen står fristelsene i kø og det er kjente råvarer. Dette er altså ingen «skummel» og nymotens restaurant i den forstand, Smørrebrødene ser oppgradert og lekre ut og de smaker således også. Du kan velge dagens smørrebrød-meny med to smørrebrød til 155 danske kroner, eller du kan velge fritt fra menyen. Jeg kan love deg en ting: Det er vanselig å velge og ikke minst begrense seg. Er du normalt sulten, holdder det med to smørrebrød. De litt mer sultne går for tre. Jeg og en kamerat gikk for tre hver. Det ble veldig mye mat. Så da er du advart. Velg dine favorittsmørrebrød med omhu!

Almanak serverer også frokost i ukedagene og bakervarene er fra Claus Meyers eget bakeri. Om kvelden serveres middagsretter med retter i sesong.

almanak2
Lekkert og lyst interiør hos Almanak. God stemning i kjøkkenet.
L1040663
Smilende egg med Rømø-reker, majones, kyllingeskinn og urter.

Jeg er her en lørdag i august og været er fint nok til at jeg kan sitte utendørs og kikke utover vannet. I november skal «Noma-broen» stå klar. Da kan du vandre fra Nyhavn og over til bryggen der Michelinstjernerestauranten ligger.

L1040666
Einerrøkt laks fra Meyers røkeri i Nordhavn i København servert med selleri, dill og Discovery-epler. Så delikat røyksmak!
L1040668
Roastbeef fra dansk Jersey-okse med pepperrot, tørket eddiksnø og crispy løk.
L1040669
Se så vakkert! Lun leverpostei med beter og tyttebær. Servert med danske rugbrød, selvsagt. En av mine favoritter!
almanak
The Standars-huset med tre restauranter og en jazz-klubb. Flott uteservering hos Almanak.

Til info: Måltidet ble betalt av meg selv.

Forrige

Bakte rødbeter med fetaost, pinjekjerner, honning og mynte

Lun høstsalat av epler, fennikel, kål og sprøstekt kyllingskinn

Neste

Legg igjen en kommentar