Lun høstsalat av epler, fennikel, kål og sprøstekt kyllingskinn

Det er kaldere i været, men jeg har fremdeles lyst på salat. Men den må være lun. Det er for kaldt med kald salat nå. Epler og kål er i sesong nå og da må vi bruke dem på spennende måter. Jeg lagde en deilig lun salat her forleden som jeg serverte til kyllingschnitzlene mine. Den er sikkert veldig god til dampet hvit fisk eller en enkel svinekotelett også, men bruker du kvalitetskylling får du jo skinnet med på kjøpet.

Start med å fjerne skinnet fra kyllingen. Du må ikke ha kyllingskinn i salaten, men jeg lover deg at det smaker vidunderlig!

Skjær skinnet i stimler og stek i en tørr panne til de blir krispe som ribbesvor. Salte lett og la renne av på et kjøkkenpapir mens du lager salaten.

Skjær en fennikel i tynne skiver. Så tar du en halv spisskål (eller vanløig hodekål) og skjærere ønsket mende av den. Halvt om halvt med fennikel og kål synes jeg er perfekt.

Finn frem et par faste og syrlige norske epler og skjær dem supertynt på en mandolin eller siden på et rivjern. Legg dem i vann tilsatt litt sitronsaft for at eplene ikke skal bli misfarget.

Varm en panne med 2 ss meierismør. Tilsett kålstrimler og fennikel og la dette dampe i smøret noen minutter. Salt og pepre lett. Så tilsetter du epleskivene og rør veldig forsiktig i pannen slik at eplene ikke brekker. Ha salaten over på et stort fat og pynt med sprøtt kyllingskinn og persille- eller selleriblader.

 

Forrige

Moderne smørrebrød hos Almanak

Lam med hummus, bulgur og frisk salat

Neste

Legg igjen en kommentar