Lam med hummus, bulgur og frisk salat

 

Lammetiden er over oss. I dag er det faktisk årets fårikåldag. Jeg har allerede spist fårikål flere ganger i år, så nå fikk jeg lyst på lam på en litt annen måte.

Små, deilige indrefileter av lam trenger ikke mange minuttene i pannen, så dette er ekte fastfood.
Jeg liker lett tilbehør, og bulgur er et strålende alternativ til poteten. Den er enkel å smaksette med nøtter og krydder og minner egentlig litt om en risotto i konsistensen.
Hummus er et deilig og sunt tilbehør til maten. Du kan ha hummus som en forrett med grønnsaker eller brød å dyppe i, eller som tilbehør til middagen, slik jeg har her.

arabisk

Slik steker du indrefilet av lam:
Når du kjøper en pakke med indrefilet av lam, får du helt sikkert noen som har forskjellig tykkelse. Stek de som er tykkest lengst. Vi er ute etter en rosa kjerne, så ikke overstek dem.
Start med å salte og pepre kjøttet. Varm en panne med nøytral olje (2 ss) og en generøs smørklatt (ca 2 ss). Legg et par hvitløksfedd i pannen sammen en urtekvast. Timian eller rosmarin er bra. Stek kjøttet hardt og kort. Tar noen få minutter å steke disse filetene. Øs smør-oljen over kjøttet mens du steker det og snu filetene slik at begge sider får fin skorpe. La hvile før du skjærer dem i skiver. Dryss litt flaksalt og god olivenolje over før servering.

Hummus:
1 boks kokte kikerter (du kan selvsagt også legge erter i bløt og koke dem etter et døgn i utvanning). Hell av vann og skyll dem i kaldt vann.
Kjør med stavmikser sammen:
1 lite fedd hvitløk, 1/2 dl vann + to isbiter og 3 ss hjemmelaget tahini.
Tahini lager du slik:
5 ss sesamfrø ristes lett i pannen til de blir lett gylne. Tilsett litt salt og 1/4 ts spisskummin. Knus til en paste i en morter. Tilsett 5 ss god olivenolje og ha det over i bollen sammen kikertene.

Kjør i stavmikser og smak til med nok sitronsaft. Ha over i en bolle og lag en grop i midten der du heller på mer god olivenolje.

Bulgur:

Vask bulgurkornene godt i lunkent vann til vannet er klart.

I en panne med 1 ss nøytral olje mykner du 3 finhakkede sjalottløk på medium varme. Når løken er myk, har du dem over i en gryte. Hell på bulgur og vann. (dobbelt så mye vann som bulgur). Legg i en halv grønnsaksbuljongterning eller tilsett 2 dl god kraft. La dette koke opp og senk temperaturen til medium og la bulguren koke seg ferdig til den er myk og vannet er fordampet.

Rist en liten neve pistasjenøtter i en panne og grovhakk dem. Bland inn i bulguren sammen med 1/2 ts ras-el-hanout (hvis du har).

Lag en enkel salat av agurk, cherrytomater og masse finhakket persille. Ha godt med sitronsaft og god olivenolje over.

Festmat til hverdag eller helg.

Har du lyst til å lage min fårikål? Klikk her for oppskrift.

Eller en greskinspirert fårikål? Klikk her for oppskrift.

Forrige

Lun høstsalat av epler, fennikel, kål og sprøstekt kyllingskinn

Blåtimen

Neste

4 kommentarer om “Lam med hummus, bulgur og frisk salat”

  1. Dette så fristende ut! Dette skal vi definitivt spise i morgen. Deilig måte å bruke lam på.
    Og hummus er jo alltid bra 🙂

    Ønsker deg en god helg!

    Svar

Legg igjen en kommentar