Gospelbrunch i Harlem

Det er søndag formiddag. Klokken er fem på elleve. Vi ankommer legendariske Red Rooster i Harlem, New York. Vi går forbi alle som sitter å spiser i restauranten. Vi skal ikke være her. Vi skal i kjelleren til Giny’s Supper Club.

Red Rooster har også livemusikk på søndager.
Red Rooster i Harlem.

Du kjenner kanskje til Red Rooster? Det er stedet til den svenske kjendiskokken Marcus Samuelsson. Her får du ekte soul food.

I kjelleren hos Giny’s Supper Club, som også eies av Marcus, finner du et konsertlokale med tung, purpurrød plysj og en imponerende bar. Det er her det skal være gospelbrunch. Vi er klare og får bestilt mat og drikke idet Vi Higginsen’s Gospel For Teens Choir entrer lokalet.


Vi bestiller klassisk soul food: Stekt kylling på vaffel med saus og lønnesirup. En Bloody Mary blir det også. Maten kommer inn og den er helt fantastisk. Sprø kylling dyppet i buttermilk og krummer og deretter frityrstekt. De luftige vaflene og tilbehøret er bare helt konge.

Og Bloody Maryen er perfekt og lett. Akkurat passe for en søndag formiddag.

Bloody Mary og maisbrød.

Vi lener oss tilbake og nyter de unge gospelsangerne som fremfører klassikere og noen mer moderne sanger som Purple Rain og Happy.

Kylling, vaffel, saus og lønnesirup. Magisk!
Hveteøl fra Harlem.

Det er en helt spesiell energi i rommet og vi sitter å rister av oss gammelt slagg og stress. Glem spa hvis du skal få ut gammel dritt. Gå på gospelbrunch i stedet for. Etter brunchen føler vi oss fullstendig utladet og «nye».

Jeg er ikke religiøs, ei er heller min mann, men dette er en opplevelse av en annen verden som vi endte opp med å sette stor pris på. Den var sterk og vi opplevde både latter og tårer under konserten. Gospelmusikk gjør noe med deg. Den trenger dypt inn i sjelen din hvis du lar den gjøre det.

Mest turister som kommer på disse gospelbrunchene, men det er vi også, så det er helt i orden.

Det er to sett med gospelkonserter per søndag og de er populære. Det lønner seg å velge første konsert (for da har alle mest energi) og du må bestille plass.

Fra undergrunnsbanen på 125th Street & Lenox Avenue. Toget stopper rett utenfor Red Rooster.

 

Til info: Jeg har vært på pressetur til New York.
Denne opplevelsen var ikke en del av det offisielle programmet vårt.

Forrige

Påskemeny: Vafler til forrett og kebab til hovedrett

Fårikål? Nei, kjeikål!

Neste

Legg igjen en kommentar