Etnisk matvandring i Queens og den perfekte kaffen

New York er mer enn Manhattan, selv om det er mange som aldri tar turen derfra. Det er synd, for New York har mange spennende perler i bydelene. Og bydelene er store som egen byer. New York består av fem hoveddeler: Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx og Staten Island.

Queens er den aller største delen (arealmessig) av New York og innbyggertallet var i 2015:  2,339,150 personer. 48% av disse innbyggerne er født i et annet land. Innenfor denne store bydelen er det igjen 33 forskjellige landsbyer hver og en med sin egen identitet.  Derfor dro jeg dit med linje 7 (som kobler Manhattan med Queens) for å smake etnisk mat!
Jeg deltok på en tour som heter Cititrek – The ethnic food tour of Jackson Heights 

Jackson Hights er kjent for sin indisk, nepalesisk, peruviansk og meksikansk befolkning. Tidligere var det tyskere, italienere og jøder som dominerte strøket.

Tørket oksekjøtt, geitecurry og andre gode nepalesiske spesialiteter.

Touren er igang! Og vi starter på den nepalesiske restauranten Nepali Bhancha Ghar. Den er liten og trang og vi blir ført ned en smal trapp forbi et lager og inn i et lite rom med stoler og bord. Bestemor sitter å lager momo – små dumplings med kyllingkjøtt. Vi får servert et fat med nydampede momos samt sel roti – et brød laget av knust ris. Men det stopper ikke der. Det kommer mer mat på bordet. Deilige currier og chutneys. Det smaker fantastisk.

Nepali Bhancha Ghar har en «A» synlig  i vinduet. Det er et bevis på at dette er et sted som har hygienen i orden. Du kan trygt spise på disse stedene og dette er en flott pekepinn for oss turister som ikke alltid vet hvordan ståa er hvis vi ønsker å være spontane og spise på nye steder.

Vi går ut i 47 Street som er Little India. En snartur innom Patel Brothers Supermarket for å se på de flotte og eksotiske grønnsakene som vi ikke kan få hjemme. For noen farger og for noen deilige dufter!

Foto: Erik Valebrokk.

Al-Naimat er en såkalt Sweets & Restaurant. De laer søtsaker og salte retter fra India, Pakistan og Bangladesh. Vi får samosaer, nanbrød, Paneer i spinatsaus og andre deilige retter.

Retter på Al-Naimat
Samosas på Al-Naimat

Et par stoppesteder tilbake mot Manhattan, nærmere bestemt på Long Island ligger MoMA PS1 . Det spennende kunstmuseet er verdt et besøk når du er i området.

De har en fantstisk bokhandel der samt caféen The M. Wells Dinette. Til info: Du kan besøke  caféen uten å måtte løse inn inngangsbillett, selv om den ligger inne i selve museet.

Jeg liker alltid å høre med lokalbefolkningen om hva slags små perler de kan anbefale, og det er kaffe jeg er ute etter. Jeg gidder ikke gå på de store kjedene, og damen i bokhandleren hos MoMA PS1 har svaret: Sweetleaf Coffee (de har tre avdelinger i New York, men kan vel ikke akkurat kalles en kjede av den grunn, især siden en av filialene er en cocktailbar). Denne avdelingen på Jackson Avn. har akkurat den deilige kaffen vi trenger etter å ha trasket gatelangs i timesvis.

Og etter en kaffestopp kan vi forsette videre på ferden i New York. Mer stoff herfra kommer.

Fikk du med deg dissse sakene?

Les mer: Min pizzafavoritt i New York

Les mer: Gospelbrunch i Harlem

Les mer: Skandinaviske vibber i New York

Les mer: Smorgasburg – trendy mat i storbyen

Til info: Jeg har vært på pressetur til New York.

Forrige

Her spiser du i Las Vegas

Den deiligste krabbesandwichen

Neste

Legg igjen en kommentar