Vermut i Barcelona

I løpet av høsten har jeg vært litt på vermut-kjøret kan man vel trygt si. Jeg har gjenoppdaget den deilige hetvinen og håper du vil gjøre det samme. Det er jo så godt!

Det var i San Sebastian jeg fikk kicket igjen. Her finnes det egen vermutbarer der folk kan drikke vermut fra et stort utvalg. Slik er det ikke alltid. De fleste stedene har en eller to merker.

Da jeg smakte meg gjennom det som er å finne av vermut på vinmonopolet oppdaget jeg at det ikke finnes en eneste spansk vermut. Det er litt rart, for det er faktisk akkurat i Spania du har den sterkeste vermutkulturen akkurat nå.

Les mer: Her er vermutene du får på vinmonopolet.

Jeg var i Barcelona før jul. Her finnes det vermut på hvert et gatehjørne. Noen har egne vermuter, andre har kjente og ukjente merker i hyllene. En av stedene som har sitt eget merke er Vermut & Sifo i den hippe bydelen El Poblenou.

Elena Rosique har sin helt egne vermut som hun serverer i sin vermuteria. Hun har også en annen litt spesiell ting hun tilsetter vermuten: En egen pipette med skalldyrslake og den klassiske hotsaucen som brukes til potetchips i Spania. Kombinasjonen av denne laken og sausen gir en slags Bloody Mary-følelse til vermuten. Salt, søtt og syrlig. Pipetten kan brukes eller ikke og du regulerer selv hvor mye du vil ha i vermuten. Det funker veldig bra og jeg synes det ga en kul effekt til drinken.

Hos Vermut & Sifo kan du også spise. Vermut drikkes gjerne før et måltid, men fungerer også til mat. Vermut koster 2 euro for glasset.

Det er flere spennende vermutsteder i El Poblenou. El 58 er et kult sted som av en eller annen grunn først åpner til sen lunsj. Det er greit å være oppmerksom på hvis man drar i den retningen kun for å drikke vermut. De har ikke sin egen blend, men kjøper den fra vinbutikken i bakgaten, og den er hjemmeblendet.

Et av mine favorittsteder i hele Barcelona er en liten kafé i Raval som heter Kasparo. Absolutt ingenting spesielt med stedet annet at det er en liten lunge bort fra de smale og travle gatene i denne bydelen. Dessuten ligger det rett rundt hjørnet for der jeg har fast tatovør og jeg har sittet på denne kaféen og forberedt meg med kaffe og vann mang en gang.

De har vermut og det er husets. Den koster 3.10 euro og du får den i hvit eller rød.

Rett opp i gata på Bar Centric har de også husets egen vermut. Her er det veldig hyggelig å sitte og de har dessuten real mat. Kan anbefale stekte poteter med chorizo og egg.

Vermut og spritz.

Et annet favorittsted er Cactus Bar i El Born. Dette lille hjørnet har de beste utebordene i hele bydelen og her har jeg sittet kanskje hundrede ganger. Helt sant. De har også vermut og de har en veldig spennende en fra Lustau. Den består av to forskjellige sherryer og skiller seg veldig ut fra det vi forbinder med vermut. Den er nydelig og jeg anbefaler deg å prøve den hvis du kommer over den. Jeg har kjøpt med en flaske hjem. Cactus Bar har også husets vermut til 3,5 euro (Lustau koster 5 euro).

Du får altså vermut overalt. Det er vanlig å ta et glass (enten med eller uten vann) før maten og især i helgene. Vi var i Barcelona noen få dager og nådde ikke drikke mer vermut enn dette på denne turen (nok dette også, si). Neste gang blir det et par glass til vil jeg tro. Gjør som de innfødte og ta et glass vermut du også!

En klassisk vermut på El racó de Mariner – fisk- og skalldyrfavoritten vår.
Forrige

Pannekaker med eplefyll

Po’boys

Neste

4 kommentarer om “Vermut i Barcelona”

 1. Ser fint ut. Vi var en lørdag i fjor på øko-marked i Kreuzberg, og der hadde de en nydelig Giersch-pesto (skvallerkål). Skal prøve selv.

  Svar
 2. Åh, nam! Jeg har parsell på Geitmyra, og har lenge tenkt at jeg må benytte meg av det som vokser utenfor parsellen min også. Skvallerkål lagde vi suppe på i barndommen, og løvetann kan jo smake litt som ruccola. Hvilke ville vekster var i pestoen og salaten din?

  Svar
  • Pestoen var laget av Geitmyra, så det var en blanding av flere ville vekster. Samme med salaten. Der var det iallefall skvalderkål og almenøtter. Superdigg!

   Svar

Legg igjen en kommentar