Pimientos de Padrón

Disse små, deilige pepperfruktene er et must på tapasbordet når jeg enten lager tapas selv, eller når jeg bestiller det ute. De er superlette å lage selv, og det skal jeg vise deg hvordan.

Pepperfruktene stammer fra Padrón i Galicia i Nord-Spania. De er søte med et snev av bitterhet, men watch out! En av ti er nemlig sterke. Dette er litt som russisk rulett, man vet ikke hvilken som er den som kommer til å brenne noe infernalsk i munnen. Det er jo litt av sjarmen også. Men har du gått på en smell et par ganger, venner du det til å ta en liten bit først for å teste.

Pimientos de Padrón.
Pimientos de Padrón.

Du spiser hele pepperfrukten med kjernene, men uten stilken. Tilberedningsmåten er enkel: De friteres i nøytral olje til skinnet begynner å slippe kjøttet og forandrer farge til et hvitskjær. Så tar du dem ut av kjelen og over på kjøkkenpapir der du salter dem med flaksalt.

Hvor får man tak i disse pepperfruktene? I Oslo ser jeg dem på gode grønnsaksbutikker.

Lyst til å lage tapas hjemme? Klikk på uthevningen på navnene og få oppskriftene mine: Gambas pil-pil, Hvitløksmajons, tortilla de patatas, pan con tomate, patatas bravas, kjøttboller., grønne bønner.

16. juni er det den internasjonale tapasdagen. Kanskje du vil lage noen av rettene og feire?

Et ekte tapasbord.
Et ekte tapasbord.
Forrige

Osteria Francescana er verdens beste restaurant

Svenskehandel med fokus på økologi og kvalitet

Neste

Legg igjen en kommentar