Fiskegryte med masse smak!

Det er småkaldt i været og man kjenner at man vil ha varmende mat. Bacalao er sånn mat. Men ekte bacalao krever planlegging. Klippfisken må vannes ut i dagesvis for at den skal være spiselig. Jeg klarer ikke planlegge så mange dager frem i tid. Har jeg lyst på bacalao i dag, ja da lager jeg en «nesten-bacalao». Det gjorde jeg her. Men for ordens skyld kan man jo kalle den for fiskegryte.
I min fiskegryte har jeg store mengder poteter, olivenolje, paprika, tomater og oliven. Selvsagt også fisk! Bruker du lettsaltet torsk får du en litt fastere og smaksrik torsk enn den vanlige typen. Det er et godt alternativ til klippfisk. Og prikken over i’en er mynten!

Slik lager du fiskegryten min som kunne ha vært en bacalao:

Dette trenger du til 2 sultne personer:

2 lange paprika
1 boks plommetomater av god kvalitet
3 fedd fersk hvitløk
6 store poteter, skrelt og skåret i tykke skiver
1/2 glass sorte kalamataoliven med sten
6-8 ss god olivenolje
1 lok, skåret tynt i skiver
1 ts røkt paprikapulver
1/2 ts chilipulver
salt, pepper
500 g fersk lettsaltet torsk, skinn og beinfri
Frisk mynte

Start med å mykne løkskivene i en stor gryte med 3 ss olivenolje (nøytral). Løken skal ikke bli brun, bare deilig myk.

Kjør paprika og hvitløk i en blender eller med en stavmikser. Konsistensen skal være som en suppe. Ha det over i gryten og rør forsiktig. Tilsett litt kvernet sort pepper og litt flaksalt, samt sorte oliven, paprikapulver og chili. Så tilsetter du tomatene og fyller boksen med vann og tilsetter vannet i gryten også. La nå dette få koke i 10 minutter mens du skreller og skjærer poteter i skiver. Tilsett potetskivene og sørg for at de er dekket av saus. Kok på medium varme i 30 minutter.

L1060979

Smak på sausen om det trengs mer chili, salt eller pepper. Tilsett 3-5 ss god olivenolje. Skjær fisken i passe stykker og legg på toppen av gryten. Sett på lokket og la fisken dampe i ca 7-10 minutter. Stikk en kniv i midten av fiskestykkene for å se om kjernen er ferdig. Fisken skal flake seg lett. Dryss over herlig, frisk mynte. Server med en gang og nyt en god, varm middag.

L1060981

Forrige

HellesKitchens julekalender: 24 spennende oppskrifter på ribbe.

Pasta med sopp og bacon

Neste

Legg igjen en kommentar