tilbehør

Kvedechutney

januar 26, 2014
kvedechutney

Kvede er vinterfrukt som er mye brukt i bl. a Danmark, Spania og nord-Afrika. Du har kanskje smakt kvedegelé til ost eller kvedete? Smaken er veldig parfymert og fargen blir rødaktig når den varmebehandles.

Jeg lagde en deilig kvedechutney som tilbehør til en indisk curry.

Slik lager du den:

2 kveder skrelles og renses som et eple. Del kveden i terninger. Kok opp 4 ss sukker (kokossukker eller brunsukker) i en gryte med 1 dl vann. Tilsett 3 ss epleeddik og 2 ss revet ingefærrot. Tilsett 1 ts finhakket chili. La dette trekke på medium varme i 30 minutter til kraften er kokt in til en mer siruplignenede væske. Press 1/2 lime over og riv skallet av 1 lime. Hakk masse rød chili og tilsett det du synes du tåler av hete. Finhakk mynte og strø over.

Lyst å lage en hel rett med kvede i? Sjekk ut min marrokanske rett her.

kvede

kvede

IMG_0513

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Rush januar 27, 2014 at 10:04 am

  Fantastisk blogg, ble veldig interessert i prøve ut. Men jeg kan ikke huske å ha sett “kvede” før i butikken, hvor går man for å finne dette i Oslo?

  • Svar helleskitchen januar 27, 2014 at 10:10 am

   Hei! Takk for hyggelig melding! Kvede finner du i de fleste grønnsaksbbutikker i Oslo. På Frogner har jeg kjøpt det på Gulden i Colbjørnsensgate. I sentrum så jeg det på den store, arabiske grønnsaksbutikken som ligger rett bortenfor Gunerius (i Storgata) på lørdag. Vil tippe at Sultan på Grunerløkka og i Mathallen også har det. Lykke til med jakten:)

  Legg igjen et svar

  %d bloggere liker dette: