kylling suppe thai

Thai-kyllingsuppe med risnudler

januar 28, 2014

Av og til kjøper jeg en stor kylling og koker suppe på den. Jeg velger alltid kylling fra leverandører som oppfører seg ordentlig overfor dyrene sine. Sånn er det bare. Derfor kjøper jeg aldri kylling fra Prior, Den stolte hane og tilsvarende produkt. Hva du gjør, må du selv finne ut av. Vil du finne ut av hvilke produsenter som oppfører seg ordentlg? Sjekk ut min bloggvenninne, Gry Hammers flotte blogg, “Fra jord til bord”. Her har Gry laget en oversikt over kyllingprodusenter som det kan være greit å ta en titt på.

IMG_0555

kyllingsuppe med risnudler

IMG_0545

Kvalitetskylling fra Holte gård, økologisk kokosmelk, chili, kaffirlimeblader, appelsin, lime, løk, hvitløk (var ikke tilstede da bildet ble tatt), sitrongress og ingefær

Men nå over til maten:

Start med å lage en paste:

Kutt 1-2 chili i biter. Skjær en løk i store terninger. Tilsett dette i en bleder eller morter sammen 3 fedd hvitløk. 3-4 kaffirlimeblader snites. Skjær en stor bit ingefær (stor som en mannetommel) i terninger. Skjær den hvite delen av 3 sitrongress og putt alt dette i blenderen. Kjør ingrediensene til en grov paste.

Varm en god slant nøytral olje i en gryte. Surr pasten i oljen på ganske høy varme. Tilsett 1/3 ts rekepaste (eller 1 ts fiskesaus). Legg kylllingen (som du har vasket og tørket) i gryten og fyll på vann slik at det dekker kyllingen. Legg et par kaffirlimeblader i. La kyllingen trekke i en time under lokk.

Ta ut kyllingen og rens den for kjøtt. Ha skinn og bein tilbake i gryten og kok videre på medium varme i en halvtime til. Sil av suppen og kast bein osv. På toppen av suppen ligger det nå et fettlag som du kan fjerne med en øse.

Tilsett 1 boks kokosmelk og rør rundt. Synes du suppen er litt slapp i smaken, tilsetter du et par ss soyasaus. Riv skall av 1 lime og 1/2 appelsin og tilsett suppen. Press saften av en appelsin og en lime. Hell i suppen.

Ikke la suppen koke, bare trekke. Skjær sukkererter i strimler og la dem trekke i suppen et par minutter før servering.

Kok risnudler og legg i porsjonsskåler. Så legger du på kyllingkjøtt og heller på suppe. Pynt med frisk koriander og chilistrimler.

blend pasten

blend pasten

Kylling til koking

Kylling til koking

appelsin og lime

appelsin og lime

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Kjell Åge Bertelsen januar 28, 2014 at 11:55 pm

  Hva er økologisk kokosmelk? Der jeg har drukket og spist kokoskjøtt har de vært fra ville trær som de selv plukker. Hvordan får du bevist at det er økologisk og evt. ikke?

  • Svar helleskitchen januar 29, 2014 at 8:16 am

   Hei! Økologisk kokosmelk er fra kokospalmer som er økologisk dyrket. Uten sprøytemildler og godkjent for å selges økologisk. Selvsagt finnes det palmer som vokser fritt, men disse palmene er det nok en jordbruker som dyrker fram og selger produktene fra. Alle godkjente økologiske varer har et merke på embalasjen som sier at de er godkjent som økologisk produkt.

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: