potetmos

Koserett til kalde dager

januar 29, 2014
kjøttdeig i form

Det er jo en sikker vinner: Kjøttdeig og potetmos! Kan ikke gå galt med den kombinasjonen. Denne tar ca to timer fra du begynner til den er ferdig. Tar litt tid, men det er verdt det. Krydderne jeg har brukt heller mot midt-østen, men det er ikke noen problem å kombinere dine egne krydderkombinasjoner. Mitt forslag er bare en idé.

Slik gjør du:

Finhakk en stor løk og mykne den i en gryte med 4 ss olivenolje og en stor klype salt. Surr på medium varme til løken er myk og lett gjennomsiktig. Tilsett kjøttdeig av okse og brun dette i gryten. Tilsett mer olje om det trengs. Krydre dette med salt, pepper og 1 ts søtt paprikapulver, 1 ts chilipulver, 1/2 ts kanel, 1/2 ts ingefærpulver, 1/2 ts spisskummin og 1/4 ts nellik. Tilsett 1 grovhakket, rød paprika og en boks gode tomater. Tilsett 2 laurbærblader. Fyll tomatboksen med vann etter at du har tømt tomatene i gryten og tilsett vannet i gryten. Sett på lokk og småkok en liten time. Nå skal sausen være kokt godt sammen. Smak til med salt og 2 ss tørket oregano.

Skrell poteter som egner seg til potetmos. Jeg bruker gjerne “Beate”. Skjær potetene i store biter og kok dem. Ikke ha salt i vannet. Når potetene er ferdige, siler du av vannet og moser dem sammen litt revet muskattnøtt, salt og en svær klump smør. 2 ss per store potet.

Ha kjøttsausen over i en ildfast form. Spre potetmosen over som et lokk og sett i en forvarmet ovn på 200 grader. Pga av det høye smørinnholdet i mosen vil potetmosen bli gyllen og få et sprøtt lag på toppen.

Etter ca 30-45 minutter er formen ferdig. Server den gjerne sammen en god salat.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar Superjanne (@SuperJanne) februar 1, 2014 at 7:35 am

    Hei! skal jeg prøve c”,)

  • Svar Eva M februar 3, 2014 at 9:53 pm

    Det her er jo nesten Shepherd’s Pie 🙂 Nam nam

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: