Verdens beste bar, naturvin, kaffe og kule hoteller i New York

I New York, nærmere bestemt på Lower Manhattan ligger verdens beste bar ifølge The 50 best bars (der Oslos HIMKOK ligger på 42. plass). Stedet heter Dead Rabbit og er faktisk en irsk bar.
The Taproom i første etasje er et drop-in sted der du alltid vil kunne få plass.
Det er i 2. etasje moroa skjer. Der finner du selve Dead Rabbit cocktailbar og restaurant. Du kan sitte i første etasje og vente på plass i selve baren. Det gjorde vi. Det lønner seg.

I andre etasje får du utlevert et tegenseriehefte som inneholder menyen deres. Vår blide og svært hyggelige kelner serverte oss også husets Tea Punch mens vi valgte drinker fra menyen. Ja, det ble noen drinker og dagen etter var litt vond, men when in New York osv….

Det skåles i Tea Punch.

Den beste måten å komme seg på beina igjen etter en lang kveld på byen er å komme seg ut i New Yorks gater og gjerne opp i luften også. One World Observatory  ligger inne i One World TradeCenter.

Her kan du se utover hele New York fra et 360-graders utsiktsrom på toppen av bygningen. Det er faktisk ganske fantastisk. Dette er også et flott sted å orientere seg når det kommer til New Yorks mange distrikter.

Les mine saker fra New York her:

Italienerne i New York

Gospelbrunch i Harlem

Trendy mat i Smorgasburg

Etnisk matvandring i Queens

Skandinaviske vibber i New York

Den beste: New York Pizza

Jeg må ha kaffe flere ganger i løpet av dagen, og New York har heldigvis flere gode kaffebarer. Her er et knippe steder jeg vil anbefale:

Café Grumpy har strålende kaffe. Betjeningen er dritsure så de lever opp til navnet sitt. De har åtte avdelinger i New York og en i Miami. Dette er fra avdelingen på Grand Central Terminal.

Stumptown

Stumptown Coffee er en av favoritten fra da jeg besøkte Portland i januar. De holder til på fabelaktige Ace Hotel som vi bodde på siste natt i New York.

Everyday Espresso har tre avdelinger. Vi besøkte caféen som ligger på West Broadway. Nydelig kaffe med høy hipsterfaktor.

Frister det med skandinavisk kaffe, finner du kaffebaren Oslo i Williamsburg og en drøss med svenske cafeer rundt omkring i New York. Les mer om det her.

Sweetleaf på Jackson Avn. anbefales også på det varmeste.

Men vi må også ha vin!

New York er full av naturvinbarer. Erik og jeg besøkte to av dem. Racines NY har (etter det vi kan se) nydelig mat og et imponerende utvalg naturvin (det kan bekreftes).

Compagnie des Vins Surnaturels er en annen fabelaktig vinbar med fantastisk mat. De har også  avdelinger i London og Paris.

Vinbutikken Vin des Amis spesialiserer seg på økologiske, biodynamiske og naturviner.

Les om den skandinaviske bølgen i New York her.

Klar for en gospelbrunch i Harlem? Mer om det her.

Ekte New York Pizza? Her får du min favoritt.

Vi bodde altså på to forskjellige hoteller mens vi ar i New York. Deler av turen var en organisert pressetur og den andre delen var privat, derfor bodde vi to forskjellige steder.

Første hotell vi bodde på var One UN New York . Hotellet som praktisk talt ligger i UNs kontorer rett ved den kjente FN-bygningen er New Yorks tryggeste hotell å bo på. Alle som går inn av dørene på dette hotellet blir undersøkt av bombehunder. Det historiske hotellet, som årlig gjester kjente politikere og kjendiser fra hele verden ar en fabelaktig beliggenhet kun få kvartaler unna Grand Central Terminal.

Ekte amerikanske pannekaker på Hotel One UN New York.
Bombehunden undersøker gjester og bagasje.
Utsikten fra rommet vårt.

Herregud, det er så sinnsykt mye du kan gjøre når du er i New York. Jeg må tilbake snart for å få med meg enda mer av den fantastisk fascinerende byen. På denne turen har jeg tross alt fått med meg en del, men det er så mye jeg vil gjøre neste gang jeg kommer hit.

Et lite tips til den som liker cruice: Vi deltok på et middagscruice på Fish bar som går fra Pir 81. Dette er egentlig ikke min greie i det hele tatt. Jeg liker å dingle på en avslappet barkrakk og spise god mat og drikke deilig vin.

Et middagscruice er ikke min våte drøm, MEN det skal sies at dette faktisk var ganske bra. Maten var mer enn bra og drinkene var supre. Er dette din greie, må du virkelig booke bord, altså.

Til info: Jeg har vært på pressetur til New York.

Forrige

Vår i Antibes

Aromatisk suppe med kjøttboller

Neste

Legg igjen en kommentar