Kaffe og Golden Milk som i Portland

USAs desidert største kaffehovedsteder er Seattle og Portland. Jeg kommer rett fra Portland med jetlag og kaffebønner i kofferten. For et paradis for kaffeelskere! For det skal sies at mange steder i USA er flinke til å servere tynn kaffe uten noe som helst smak.

Det er en drøm å reise rundt i de kule bydelene i Portland og drikke kaffe.
Det startet med Stumptown, som er Portlands svar på Starbucks, men i mindre skala og en anelse mer kvalitet. Første kaffesjappe åpnet i bydelen South East Division (4525 SE Division Street) i 1999 av Duane Sorenson.

Nå finner du Stumptown i seks bydeler i Portland, inklusiv flyplassen. Du finner også filialer på flere Ace Hotels over hele USA. Jeg bodde på Ace i Portland og fikk daglig en deilig dose Stumptown-kaffe. De har foruten god kaffe, bønner i løsvekt og iskaffe på flaske. Til og med i den lille vinbyen McMinneville fant jeg Stumptown-kaffe på herlige Community Plate. Ikke egen Stumptownavdeling, men kaffen deres var fra dem.

Community Plate i McMinneville, Oregon.

Det finnes også en annen veldig bra kaffekjede i Portland. Barista har fem avdelinger i byen og serverer fab kaffe.

Men Portlands kanskje aller beste kaffe får du på Extracto. I avdelingen i N.E. Killingsworth Street finner du også kafferøsteri foruten kafé. Da jeg var der var eier og kafferøster Chris Brady tilstede. Han startet Exstracto i 2006 og har vært barista siden sent på 80-tallet.

I 3158 SE Division Street i den aller nyeste hipsterbydel South East Division i Portland ligger Dapper & Wise. Her får du et herlig utvalg kaffe, golden milk og ikke minst kaffe tonic (som de skriver akkurat på denne nordiske måten. Skandinavia er in i Oregon også).

Golden milk er kanskje noe du ikke kjenner så godt til? Jeg har laget en med kaffe tidligere på bloggen.

Slik lager du Golden Latte.

Golden Milk er en varm melkebasert drikk med varme krydder som ingefær og gurkemeie. Fordi Portland er veganhovedstaden i USA, får du den laget med alle mulige alternative melketyper: Hampmelk, nøttemelk, soya osv. Jeg var på tur med tre veganere og de elsket utvalget i byen. Jeg drikker det som måtte være, men denne utgaven har jeg laget med mandelmelk. Dette er en deilig drikk som er et deilig alternativ til te, kaffe eller varm sjokolade.

Slik lager du Golden Milk

Varm 3 dl melk etter ønske. Jeg har brukt økologisk mandelmelk

Tilsett 1/2 ts gurkemeiepulver eller 1 fersk gurkemeierot delt i skiver (den setter masse farge så pass på klærne dine)

1/2 kanelstang

3 hele kardemommekapsler, knust

3 skiver fersk ingefær

1/4 ts kvernet sort pepper

honning eller sukker etter ønske. Anbefaler en skje eller tre.

Dette skal trekke i 10 minutter. Sil så melken over i en kopp eller et glass som tåler varme. Pynt evt med en skive ingefær.

Til info: Jeg har vært på pressetur til Oregon. Alle kaffekoppene har jeg kjøpt selv.

Forrige

Cocktailkongens beste tips til mat- og drikkematching

Skrei med italienske smaker

Neste

Legg igjen en kommentar