Skrei med italienske smaker

Skrei på deg! Da er den fine tiden her når butikkene bugner over av deilig skrei. Jeg liker den klassiske måten å spise skrei på, for all del, men det er fullt mulig å lage andre varianter. Denne er med italienske smaker som kapers, oliven, tomater og sprøstekt parmaskinke.

Jeg var heldig å få filet av skrei for samme pris som torsk, så da valgte jeg det. Fisken ovnsbakte jeg med sitronskiver, salt, pepper og olivenolje. Ble så godt!

Lyst til å prøve?

Deilig skrei på en litt annen måte.

Skrei med italienske smaker og spinatpoteter

Til to personer:

500 g Skreifilet

2 ss kapers

2 ss hakkede sorte oliven (kalamata eller andre i løsvekt som faktisk smaker noe)

10-15 små, søte tomater, delt i 2 eller 4

Frisk basilikum

sitron

4 skiver Parmaskinke

poteter i store biter

1 stor neve babyspinat

God extra virgin olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Stek parmaskinke i ovnen til den er tørr og sprø.
  2. Legg fisk i en ildfast form. De tynneste bitene på fileten legger du dobbelt slik at fisken stekes likt. Hell over litt olivenolje og salt og pepre. Legg et par skiver sitron i formen.
  3. Sett i ovnen på 200 grader til fisken er ferdig. Ikke overstek den, så sjekk etter 10 minutter hvordan den ligger an.
  4. Lag blandingen som skal på toppen av fisken: Hakket kapers, hakket oliven, olivenolje, litt sitronsaft, tomater og hakket basilikum. Dette legges på fisken rett før servering.
Spinat og poteter er supergodt sammen og perfekt til fisk.
  1. Kok potetbiter i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og stek potetene i pannen med olivenolje, salt og pepper. Når de er gylne hiver du på spinatblader. Server etter et par minutter.
Crudo fra Mare Magnum er en økologisk hvitvin fra Sisilia som passet veldig godt til denne retten. Masse honningpreg og hylleblomst. Litt for søt på egenhånd, men veldig god til skreiretten.

Kult om du vil følge meg på Instagram @helleskitchen og på Facebook 

Forrige

Kaffe og Golden Milk som i Portland

Oh, la la! Pariser på bloggen i dag!

Neste

Legg igjen en kommentar