Perfekte ovnsbakte poteter

Jeg kan ikke leve uten poteter. Sånn er det bare. Og jakten på den perfekte potetrett er et evig prosjekt. Denne retten er helt oppe på terningkast 6. Det som er vesentlig for å få til denne retten er:
1. Potetene må forkokes i lettsaltet vann slik at de er på nippen til å gå i oppløsning. Potetene kuttes i ganske store biter. del en potet i 4 sånn ca.
2. Du må bruke klaret smør eller ghee (to sider av samme sak). Dette fordi klaret smør tåler en høy temperatur uten av det brenner seg. Vanlig smør brenner seg pga melkestoffene som finnes der. Klikk på uthevningene og se fremgangsmåten. Det er lettere enn du tror.

I en panne varmer du ca 100 g klaret smør. Legg de forhåndskokte potetbitene i pannen og strø salt og pepper over. Jeg liker å bruke røkt salt. Det får du kjøpt i mange butikker med respekt for seg selv.

Stek til du har en lett hinne på potetene. Så heller du poteter og det klarete smøret i en ildfast form å steker videre på 180 grader til potetbitene er sprø og gylne. Dette er toppen av potetlykke, dere!

IMG_8616

IMG_8618

Forrige

Sommerdrinker med og uten alkohol

Kje med paprika og mynte

Neste

Legg igjen en kommentar