Kje med paprika og mynte

Sist uke fikk jeg kjøpt skiver av kje fra Haugen gardsmat på Bondens Marked. Jeg bakte det i ovnen noen timer og serverte kjeet sammen med perfekte poteter og stekte auberginskiver. Utrolig lekker mat. Kje er sesonmat, så sørg for å få med deg dette velsmakende kjøttet mens det finnes på markedet. Sjekk det ut på ditt lokale Bondens Marked

IMG_8716
Kje i gryte
IMG_8717
Fiks ferdig middag

Slik lager du kje i ovn:
I en stor gryte varmer du litt nøytral olje. Kjeskivene vaskes og tørkes før de vendes i mel. Brun kjapt i gryten. Salt og pepre. Så tilsetter du 1 løk skåret i båter, 6 fedd fersk hvitløk, en liten neve bladpersillestilker og 4 laurbærblader. Hell over 3 dl vann og 1 glass hvitvin og sett gryten med lokk i ovnen på 150 grader i 2 timer. Ta av lokket og tilsett 2-3 paprika som du har skåret på langs. De fine, lange , røde paprikaene er fine å bruke. Sett på lokket og stek videre i en halv time. Fyll på litt mer vann hvis du ser at det tørker inn.
Når retten er ferdig drysser du masse finhakket mynte og bladpersille over retten. Kraften fra gryten brukes som den er. Persillestilkene trenger du ikke spise.

Forrige

Perfekte ovnsbakte poteter

Den saftigste kyllingen i verdenshistorien

Neste

Legg igjen en kommentar