Den saftigste kyllingen i verdenshistorien

De som har fulgt meg en stund kjenner til min forkjærlighet for få, men gode kjøkkenredskaper. Jeg er ikke en som fyller opp kjøkkenet med store kjøkkenmaskiner, men liker å finne billige triks som gjør maten til en stor opplevelse.
Det er populært med sousvidemaskiner. Kjempefine maskiner, men i min bok, alt for store og dyre. Jeg bruker sousvide på en billig måte med en zip-lock-pose og en vakumpumpe. Dette koster 43 kr på Ica. Du trenger egentlig ikke vakumpumpen heller hvis du er flink nok til å presse luften ut før du lukker zip-lockposen.
Lyst til å prøve?

kylling sous vide på hobbykokkmåten
kylling sous vide på hobbykokkmåten

Slik gjør du:
I en zip-lockpose legger du kyllingbryst av god kvalitet. Legg urter i posen. Estragon, timian eller rosmarin. Legg et par hvitløksfedd i posen også. Hell på 2 ss god olivenolje. Salt og pepre kyllingbrystene og legg dem i posen. Så presser du luft ut av posen enten med en vakumpumpe (selges i sett sammens med vakumposer) eller for hånd. Press ut så mye luft du klarer.
Finn fram en gryte med lokk. Fyll gryten med vann og la et digitalt termometer vise ca 62 grader. Legg posen med kylling i vannet og reguler varmen slik at temperaturen ligger på mellom 60 og 65 grader. Dette er enkelt å gjøre med en induksjonsplate. Ikke like enkelt med vanlig keramisk plate. La kyllingen ligge her i halvannen time. Ta posen ut av vannet og ta ut kyllingbrystene. Tørk dem forskitig og stek dem fort i en varm panne for å få en deilig skorpe på kjøttet og skinnet. La kyllingen hvile 10 minutter før du skjærer den opp. Nå har du verdens saftigste kylling. Alltid perfekt resultat.

Server gjerne sammen: Salsa Mojo

og spennende bulgur

Se video av fremgangsmåten her

Forrige

Kje med paprika og mynte

På middag hos Tomboy-Torhild

Neste

Legg igjen en kommentar