Pekingkylling

/Annonsesarbeid med Lerstang/Gårdsand/

Jeg savner så fryktelig å reise. Jeg savner å besøke nye steder, spise den lokale maten og lukte på fremmede råvarer og krydder. I år får vi reise i drømmene og minnene.

Det har jeg gjort i dag. I fjor høst besøkte jeg Shanghai. Jeg har faktisk vært mye på den kanten av verden de siste årene: Hongkong, Macao, Tokyo, Seoul, Busan, Hanoi, Hồ Chí Minh, Singapore

Østen har blitt en destinasjon som fascinerer meg veldig og når verden igjen åpner, vil jeg oppleve mer.

Se etter denne kyllingen i butikken

Som nevnt, i år må vi skape opplevelsene selv. Og det har jeg gjort. Jeg har laget en variant av pekingand, men med kylling i stedet for and. Jeg har brukt en lubben og fin kylling fra Lerstang, som er premium kylling av den saktevoksende og hardfør rasen Ranger Gold.

Det luktet skikkelig asiatisk i kjøkkenet under hele tilberedningen av kylling for fuglen pensles med en blanding av soya, sesam, ingefær, honning og five spice-krydder under hele steketiden. Det var som å være tilbake i Shanghais gater og smale smug.

Les mer: Slik lager du five spice-krydder selv.

Kyllingen marineres i blandingen over natten eller fire-fem timer. Når den settes i ovnen pensler man med marinaden, som kokes inn litt for å få en seigere konsistens og dermed fester seg lettere når man pensler den på kyllingen.

Jeg serverer kyllingen med kinesiske pannekaker (som du finner i asiatiske butikker, delikatessebutikker eller større supermarkeder), vårløk, agurkstaver, ingefærskiver og innkokt saus (fra marinade og dryppformen under kyllingen. Dette er så godt og så gøy å spise.

Oppskriften kommer her:

Pekingkylling

Ingredienser

 • 1 kylling fra Lerstang
 • Marinade:
 • 1,5 dl soyasaus
 • 0,5 dl søt, kinesisk soyasaus
 • 2 ss revet ingefær
 • 1 ss five spice-krydder + 1 ts til krydring av kylling innvendig
 • 1 ss sesamolje
 • 3 ss honning
 • Tilbehør:
 • kinesiske pannekaker
 • 2-3 vårløk, skåret på langs i strimler
 • 1 agurk, skåret i staver
 • 1 stor bit ingefær, vasket og skåret i tynne skiver med skallet på
 • Koriander eller thaibasilikum

Slik gjør du

1

Bland ingrediensene til marinaden.

2

Vask kyllingen godt og tørk den. Krydre med five spice i skråget.

3

Legg kylling i marinaden og sett tildekket i kjøleskapet i min 4 timer. En stor ziplock-pose er bra å bruke for da får du fordelt marinaden godt.

4

Ta ut kyllingen av kjøleskapet. Sett ovnen på 180 grader (gjerne varmluft).

5

Sett gjerne kyllingen på rist. Hell vann i bunnen, ca 2 cm opp på formen.

6

Kok inn marinaden til en sirup. Pensle kyllingen godt og sett i ovnen. Etter 15 min tar du den ut og pensler igjen. Du gjentar denne prosessen hvert kvarter til kyllingen når kjernetemperatur på 74 inne ved lårfestet. Hvis kyllingen (og da især lårene og vingene) blir for mørke i fargen underveis, dekker du dem til med folie.

7

Ta ut kyllingen og la den avkjøle i min 30 minutter før servering.

8

Hell av væsken fra stekeformen og kok den sammen med resten av marinaden. Dette serveres som saus til retten.

9

Skjær tynne skiver av ingefær og ha i en skål. Du kan helle litt riseddik og mirin over, men du kan også bare ha dem slik som dette.

10

Skjær agurk og vårløk i strimler.

11

Fyll pannekakene med kylling, vårløk, agurk, saus og ingefær. Pakk sammen og nyt!

12

Jeg brukte mikro-thaibasilikum til pynt. Du kan bruke koriander hvis du vil.

Forrige

3 potetretter til fest og moro

3 enkle retter med pulled pork

Neste

2 kommentarer om “Pekingkylling”

 1. Fant oppskriften fordi jeg hadde craving på crispy duck, men ønsket å bruke kylling istedenfor. Oppskriften var enkel å følge, og resultatet ble rett og slett nydelig! Jeg valgte å marinere kyllingen over natten fordi det var mest praktisk, så da var det utrolig lite å måtte gjøre da middagstid nærmet seg neste dag 🙂 Serverte med kinesiske pannekaker, agurk, gulrot, vårløk, mango, ingefær og hoisinsaus – helt fantastisk! Oppskriften er nå bokmerket og skal definitivt lages igjen.

  Svar

Legg igjen en kommentar