krydder

Five spice-krydder

mars 6, 2015

L1080600

Du kan knapt kjøre igjennom et tettsted i Norge uten å støte på minst to kinarestaurantere. Tettstedet trenger ikke ha lyskryss eller rundkjøring, men kinarestauranten er et must. Vi elsker med andre ord kinamat!

Kryddermiksen du definitivt trenger å ha i hyllen din er denne kinesiske blandingen som smaker deilig i kjøttretter. Jeg lagde miksen selv til en deilig hjorteretten som jeg lagde til kinesisk nyttår for noen uker siden.

Det er superenkelt å lage miksen og du trenger lik mengde av hvert krydder. Og utrolig nok er det fem krydder! Derav navnet Five spice:)

1 ss fennikelfrø

1 ss szechuanpepper (dette får du i asiatiske butikker)

1 ss kanel

1 ss nellikspiker

1 ss stjerneanis.

Kvern alle krydderne i en krydderkvern eller i en morter og oppbevar i et lufttett glass til du skal bruke det.

Her er den deilige hjorteretten jeg lagde med five spice-krydder.

Her er den deilige hjorteretten jeg lagde med five spice-krydder.

Lyst å se et morsomt innslag om krydder og ikke minst, Five spice? Sjekk ut dette:

Kanskje liker du disse også

6 Kommentarer

 • Svar Mette Veiseth Skogstrand mars 6, 2015 at 1:06 pm

  Hei – først vil jeg bare si at du har en fantastisk matblogg – så mye spennende og fristende. Jeg har fulgt det en stund, men det er første gang jeg legger igjen en kommentar. Jeg bor på en liten plass, men begrenset tilgang til ingredienser – så jeg lurte på om du vet om det er noen nettbutikker som selger Asiatisk ingredienser? – jeg så innlegget ditt om den fantastiske butikken Asian Food Market… Skulle ønske jeg hadde en slik butikk i nærheten, samt Mathallen… men sån er det vel å bo litt utenfor 🙂
  Ønsker deg en fortsatt fin dag, og vit at jeg titter innom selv om jeg ikke er så flink med å legge igjen et lite spor 🙂

  • Svar helle's kitchen mars 6, 2015 at 1:15 pm

   Hei Mette! Så utrolig hyggelig å høre fra deg. Vet akkurat hvordan det er med å legge igjen kommentarer. Ikke flink til det selv:) Dessverre vet jeg ikke om nettbutikker som selger asiatiske varer, men kanskje du kan høre med din lokale kjøpmann og høre om han kan ta inn varer for deg? Jeg er jo litt bortskjemt med godt utvalg fordi jeg bor i Oslo, men kan tenke meg at det kan være litt frustrerende å ikke få tak i det du vil. Hør med butikken din, da:) LYkke til og god helg!

 • Svar Mette Veiseth Skogstrand mars 6, 2015 at 1:33 pm

  Tusen takk for raskt svar 🙂 – ja jeg må høre med butikkene her, men som regel er det ikke så lett… Jeg bruker å handle litt når jeg er ute å reiser, men ikke alltid at jeg husker hva jeg var på jakt etter 😀 Tusen takk, i alle fall og riktig god helg

 • Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: