Asia Busan fisk pressetur Sør-Korea

Busans fantastiske fiskemarked

januar 1, 2019

Det er enkelt å reise til Busan, Sør-Koreas nest største by, når man besøker Seoul. Hurtigtoget til Busan tar litt over to timer, og da er du fremme i havnebyen som blant annet er kjent for a arrangere  “The Busan International Film Festival” hvert år.

Les mer: Seouls imponerende matmarked

En ting som jeg gledet meg aller mest til da jeg fikk vite at vi skulle til havnebyen, var å besøke det store, berømte fiskemarkedet, Jagalchi Market.

Jeg elsker å gå rundt å se på på arter som jeg aldri har sett før. Det er skjell og fisk som er helt nye for meg. Alt er levende på markedet. Fisken svømmer i kar og skjell og små skalldyr ligger i fat med rennende vann. Det er helt utrolig flott.

Abeloneskjell suger seg fast til glasset i karet.

Fiskemarkedet består av to haller og et utendørsmarked.

Havnen i Busan er vakker. I bakgrunnen kan du se Gamcheon Culture Village, en fargerik bydel som er dekorert av kunstnere.

Du kan kjøpe med deg fisk hjem eller du kan spise på selve markedet. Her gjelder det å peke ut favoritten sin, og etter en stund kommer fangsten på bordet.

Ekte skalldyrfat på utendørsmarkedet.

En liten lur. Mens denne mannen tar en cowboystrekk rømmer faktisk en av blekksputene fra det ene karet. Dessverre våkner mannen og lemper rømlingen tilbake i vannet.

Tørrfisk.

Jeg kjøpte med kniv herfra.

All eyes on you

Tørket sjømat er stappfull av smak og umami.

Nystekt fisk til bordet vårt.

Vi prøvde en av stedene som serverte både rå fisk og stekt fisk med alt du kan tenke deg av deilig tilbehør av sauser og kimchi.

Full konsentrasjon.

Fiskestekeren.

Bøy og tøy.

Til info: Jeg var invitert av Finnair på denne presseturen. De flyr direkte til Seoul i Sør-Korea via Helsinki. 

Kanskje liker du disse også

1 Kommentar

Legg igjen et svar

%d bloggere liker dette: