Shibuya – Tokyos kuleste bydel

Tokyo består av 23 bydeler. Størst og desidert kulest er Shibuya, kjent for en meget spesiell fotgjengerovergang.
Shibuya er stedet for ”fjortis”, hipstere og den som generelt føler seg ung til sinns.

– Det beste med Shibya er kontrastene! Fra det ekstremt kaotiske og folkerike Shibuya-krysset til stillheten i parken og Keiser Meijis tempel, sier Tokyo-ekspert og medeier i kaffe- og cocktailbarene Fuglen i Oslo og i Tokyo, Halvor Digernes.

Shibuya Crossing er navnet på den kjente fotgjengerovergangen som du helt sikkert husker fra filmen ”Lost In Translation”. Det spesielle er at alle går over gaten på samme tid, fra fem forskjellige retninger. Hver gang det blir grønt lys går opptil 2500 fotgjengere over krysset samtidig. 

Shibuya består av mange små områder der de viktigste er Tomigaya og Harajuku. Med utgangspunkt i den vakre Yoyogi-parken står du ved et veiskille. Går du til høyre for toglinjen vil du havne i Harajuku. Holder du deg til venstre kommer du til Tomigaya. 

Harajuku 

Tar du metroen til Harajuku bør du sjekke ut Takeshita Street. Dette er et paradis for ungdom. Det ligger en eim av søte dufter over hele gaten fra de mange stedene som selger vafler, pannekaker og sukkerspinn. Et av de aller mest kjente stoppestedene er Totti Candy Factory der du kan få regnbuefarget sukkerspinn på størrelse med gresskar. Dette er sukkerbomber som er som skapt for Instagram.   

Les mer: Min store Tokyo-guide for nybegynnere.

Noe av gleden ved å gå i den travle gaten er å se på antrekk og hårfrisyrer. Det er mye knallfarger, dukkesminke og alternative klesantrekk både hos gutter og jenter. 

Når du føler at det begynner å bli akkurat nok sukkerspinn og pastellfarger, er det deilig å krysse hovedgaten og gå ned Cat Street. 

Cat Street er en tiltrekkende gate der folk er noen år eldre enn ungdommen i Takeshita Street. Her finner du flotte designbutikker i tillegg til lekre outlets som selger merkeklær til en litt rimeligere penge. 

I Cat Street finner du også små lokale designere, hyggelige spisesteder og en av Tokyos aller beste kaffebarer, The Roastery by Nozy Coffee Café. Her er også butikker som selger japansk denim, hattebutikker og andre spesialbutikker.
Madosh! Café er stedet for avokado. Dette er rett og slett en gjennomført temakafé som kun serverer avokadoretter. 

Litt lenger opp i en sidegate ligger trendy Trunk (Hotel) som også har egen butikk og restaurant med koselig terrasse. 

Tokyos første boutiquehotell

Det kuleste stedet du kan bo i Shibuya er på det nyåpnede boutiquehotellet Hotel Koé. Koé er et japansk kleskonsept som har åpnet hotell med kun ti rom, stor klesbutikk, restaurant og lounge. Hver helg gjøres hele første etasje om til utested/spisested/bar med DJ og god stemning på kveldstid. 

Som hotellgjest bor du i tredje etasje i lekre designrom i moderne japansk  ”teseremoni-stil”. Du har tilgang til privat lounge med fri drikke og snacks hele kvelden. Rommene er stilfullt innredet med lekre produkter, pysj og tøfler. Du har selvsagt også et typisk japansk toalett som både vasker og føner på strategiske områder etter toalettbesøket. 

– Vi ville lage Tokyos første boutiquehotell, sier hotelldirektør Shigehiro Okada og inviterer på tradisjonell japansk teseremoni i loungen på Koé. I Tokyo finner du businesshoteller, love hotels (rom til timepris, vanlig datinghotell i Japan), capsule hotels (minirom på størrelse med sengen) og klassiske kjedehoteller, men ingen personlige hoteller.  

– Et slikt boutiquehotell måtte ligge i denne bydelen. Det er den hurtigst voksende delen av Tokyo og egentlig er det en by i seg selv. Shibuya er selve hjertet av det pulserende Tokyo, og våre gjester vil kunne oppleve det beste bydelen har å tilby med kort gangavstand fra hotellet, sier hotelldirektøren. 

I kvartalet nedenfor hotellet finner man et eget strøk der japanske designere har sine butikker, vintageutsalg med internasjonale kjente merker og koselige kaféer. Shibuya er i sannhet en internasjonal opplevelse i fremmede Tokyo, en smeltedigel du ikke så fort blir ferdig med.

Tomigaya 

Vest for Yoyogi-parken ligger Tomigaya. Dette er hipsterområdet med kule restauranter og barer. Her ligger ØL Tokyo som drives av Oslo Brewing Company og Fuglen Tokyo – begge norske steder for den som får litt hjemlengsel. Hos ØL Tokyo kan du velge mellom norske eller japanske ølsorter. 

Fuglen Tokyo serverer kaffe fra eget kafferøsteri. Det er også et populært sted for cocktails om kvelden. 

Yoyogi-parken

Parken er et populært utfluktssted, særlig på søndager. Mange kommer hit også for å se den vakre kirsebærtreblomstringen om våren, ha piknik, løpe eller besøke Keiser Meijis tempel.

Shopping

Shibuya har mye å by på for shoppinginteresserte. Du har gode og eksklusive handlemuligheter i kjøpesentrene Seibu Shibuya og Shibuya Hikarie. Sjekk også ut Shibuya Loft. 

Butikkene ved Shibuya-krysset er i hovedsak beregnet for ungdom, og spesielt Shibuya 109 er verdt å få med seg. Det er Tokyo i et nøtteskall hva angår ungdomstrender.

Matopplevelser
Bydelen har masse flotte spisesteder. Inne i shoppingsenteret Shibuya Hikarie kan du spise en av byens beste tonkatsu (panert og sprø svinefilet) på Maisen. Harajuku Gyozaro serverer en av byens aller mest populære gyoza til en billig penge. Bydelen har også et rikelig utvalg av sushisteder, internasjonale restauranter, kafeer og barer. 

Halvor Digernes’ fem favoritter i Shibuya:

 1. Bar Trench (innovativ og liten cocktailbar. De har også absintbaren Tram Bar rett rundt hjørnet.
 2. Man kan ikke være i Tokyo uten å dra innom en matbutikk. I kjelleren på Tokyu Honten finner du et bra utvalg av ekstremt dyr, pen frukt, lagret tang og katsuobushi (bonito) i mange varianter. (Ingredienser for blant annet å lage japansk kraft.)
 3. Path restaurant har god lunsj og middag laget av lokale, japanske råvarer i sesong. Stedet er mer europeisk i tilnærming når det kommer til rettene. Gode fermenterte drinker på menyen.
 4. Zanzibar er en god gammeldags, lokal kneipe like ved Fuglen. Det er få sitteplasser og kan bli en smule røykfylt om kvelden, men det er veldig hyggelig betjening, og veldig god japansk curry. Signaturdrinken deres er Picon Bier.
 5. Tokyu Hands er min favorittbutikk i Tokyo! Den er litt som Clas Ohlson på steroider og med stil. Her finner du alt fra laboratorieutstyr, klær til hunden din, håndlagde japanske verktøy, håndblåste tynne japanske highballglass (mizuwari), japanske kjøkkenkniver av høy kvalitet, ny sykkel, teite japanske selskapsleker osv. Hvis du finner ut at du har glemt å shoppe rett før du skal hjem så sett av to-tre timer på Tokyu Hands, og du vil komme i mål!

Info om Tokyo:

 1. Hovedstad i Japan
 2. Språk: Japansk
 3. Valuta: Japanske yen (JPY)
 4. Transport: Metro og tog, Über eller taxi.

Slik kommer du hit:
Finnair flyr via Helsinki (dette er den korteste veien til Tokyo).

Her bor du i Shibuya:

 • Hotel Koé, Adresse: 3-7 Udagawacho. Boutiquehotell med ti rom og privat lounge. Det er klesmerket Koé som driver hotellet. 
 • Trunk (Hotel), Adresse: 5 Chome-31 Jingumae. Designhotell med egen butikk, restaurant og terrasse. Perfekt beliggenhet ved Cat Street. 
 • Hotel Emit, Adresse: 1 Chome-8-11 Jinnan. Rimeligere hotell i retrostil. Ligger i vintage-gatene i Shibuya.

Til info: Flyreisen til Tokyo er dekket av Finnair. Alle andre utgifter er betalt av meg selv.

Forrige

Busans fantastiske fiskemarked

Agurksalat til asiatiske retter

Neste

Legg igjen en kommentar