Scones med matcha og hvit sjokolade

Jeg tenker ofte tilbake på min fantastiske matreise i Tokyo. Jeg fikk så mye inspirasjon til nye retter da jeg var der. På bloggen får du allerede flere retter som jeg har laget etter at jeg kom hjem.

Les mer: Lag deilige gyoza

Les mer: Tonkatsu – japansk wienerschnitzel

Matcha er grønt tepulver som brukes i alt av godterier, kaker, iskrem og selvsagt som ren te. Det er en smak som mange ikke liker. Den er lett bitter.
Jeg elsker matcha. Og etter å ha vært i Japan elsker jeg det enda mer.

Den store testen for meg var da jeg smakte matcha-iskrem på Suzukien Asakusa. Dette iskremstedet spesialiserer seg på matcha-te. Her kan du kjøpe matachaiskrem i 7 ulike styrker og varianter. Jeg gikk for styrke 2 og 7 (den sterkeste). Jeg tok meg selv i å like den sterkeste best. Den hadde en nesten fyldig sjokoladesmak. Også matcha-sconen på Boul’ange fikk meg til å nesten grine av glede. Den var pakket med matcha og biter av hvit sjokolade.

Se på den vakre fargen som er inne i sconesen.

Denne ville jeg gjenskape i Oslo. Og det har jeg nå gjort. Matcha-pulver får du kjøpt i tebutikker. Jeg kjøpte med fra Japan.

Slik lager du scones med matcha og hvit sjokolade:

2 ss matcha-pulver

350 g hvetemel

1 liten klype salt

1 ts bakepulver

100 g smør i terninger

100 g hvit sjokolade i knapper eller grove biter

175 ml varm (ikke kokende) melk

1 egg til pensling

Matcha-te

Bland mel, salt, bakepulver og matcha i en bolle. Gni smørterningene inn i det tørre med fingrene. Bland så inn melken og form en deig. Vend inn sjokoladebiter og kjevl deigen slik at den er ca 3 cm tykk.

Stikk ut sirkler og legg på bakeplate med bakepapir. Forvarm ovnen til 180 grader.

Pensle sconesene med sammenpisket egg. Sett i ovnen i 15 minutter og avkjøl på rist. Server med ehhh… grønn te.

Jeg serverer sconesene på min mormors gamle, japanske teservice som jeg har arvet. Testellet ble i sin tid kjøpt av min onkel Arne på en av hans mange turer som kaptein.
Forrige

Street Food Tour på Mauritius

Alt du trenger å vite om ramen

Neste

Legg igjen en kommentar