Trendy salt med smak på 1-2-3

På reise suger jeg til meg gode tips i matveien. Hvordan kan man ta med seg små herligheter hjem og overføre dem til den maten man faktisk lager i hverdagen? Det er slike spørsmål jeg tenker når jeg er ute å reiser.

Jeg har nettopp vært tilbake i Marrakech og en ting som slår meg, er at du ikke får salt og pepper på bordet så mange steder. Du får salt og spisskummin. Enten blandet eller hver for seg slik at du kan blande det selv. Jeg fikk ferdigblanding versjon til herlig langgrillet lam – Mechoui, og det var virkelig helt perfekt til kjøttet.

Smakssatt salt er spådd å bli en av tingene som blir trendy i matåret 2015. Dette er en enkel trend å teste ut. Du kan smaksette saltet med det du vil av krydder eller urter.

Jeg har laget et salt som er smaksatt med spisskummin og revet appelsinskall. Det fungerte så utrolig bra til en kyllingrett som jeg lagde (kommer på bloggen snart). Bruk det som et bordkrydder – altså server det i en liten skål på bordet og la gjesten krydre retten selv, slik man gjør med salt og pepper.

 

Blandingsforhold:

2 ss flaksalt

1 ts malt spisskummin

1 ts finrevet appelsinskall.

Lag gjerne blandingen et par timer før du skal spise slik at saltet får tid til å trekke inn krydder- og appelsinsmaken.

 

Forrige

Mechoui – perfekt grillet lam

Italiener’n på Frogner

Neste

Legg igjen en kommentar