Afrika krydder Marrakech Reise tilbehør

Trendy salt med smak på 1-2-3

februar 7, 2015

På reise suger jeg til meg gode tips i matveien. Hvordan kan man ta med seg små herligheter hjem og overføre dem til den maten man faktisk lager i hverdagen? Det er slike spørsmål jeg tenker når jeg er ute å reiser.

Jeg har nettopp vært tilbake i Marrakech og en ting som slår meg, er at du ikke får salt og pepper på bordet så mange steder. Du får salt og spisskummin. Enten blandet eller hver for seg slik at du kan blande det selv. Jeg fikk ferdigblanding versjon til herlig langgrillet lam – Mechoui, og det var virkelig helt perfekt til kjøttet.

Smakssatt salt er spådd å bli en av tingene som blir trendy i matåret 2015. Dette er en enkel trend å teste ut. Du kan smaksette saltet med det du vil av krydder eller urter.

Jeg har laget et salt som er smaksatt med spisskummin og revet appelsinskall. Det fungerte så utrolig bra til en kyllingrett som jeg lagde (kommer på bloggen snart). Bruk det som et bordkrydder – altså server det i en liten skål på bordet og la gjesten krydre retten selv, slik man gjør med salt og pepper.

 

Blandingsforhold:

2 ss flaksalt

1 ts malt spisskummin

1 ts finrevet appelsinskall.

Lag gjerne blandingen et par timer før du skal spise slik at saltet får tid til å trekke inn krydder- og appelsinsmaken.

 

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar John Mahmood oktober 8, 2016 at 5:03 pm

  Jeg trenger å sitte litt og reflektere på hvorfor jeg reagerte så på ‘frivillig barnløs’ at jeg helt glemte hvor flott matbloggen var.. skal prøve smakssatt salt!

  • Svar helle oktober 9, 2016 at 8:55 am

   Hei John!
   Ikke alle kjenner et ønske om selv å bli foreldre. Jeg har det sånn. Lykke til med saltet. det er supergodt! God søndag!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: