Macatia coco – ekte kokosboller

De ser jo ut som kokosnøtter egentlig. Men det er av den enkle grunn at de hevet dårlig. Det er helt min feil, og ikke oppskriften. Jeg brukte for varm melk, så her legger jeg meg helt flat. Sluttresultatet ditt blir garantert mye bedre og luftigere. Men, smaken. Smaken, dere! Den sitter som et skudd.

Shelina Permalloo

Jeg er hjemme igjen etter en nydelig tur til Mauritius, øya jeg kjenner veldig godt. Jeg har vært tilstede under Constance Culinary Festival – en årlig matfestival med masse konkurranser og storslagne middager. I år fikk jeg også møte et av mine matidoler, Shelina Permalloo, UK MasterChef-vinneren fra 2012. Hun har mauritiske foreldre, men bosatt i England. Jeg har hennes første kokebok, «Sunshine on a Plate» med oppskrifter fra Mauritius som jeg rett og slett digger.

Mauritius handler om alt som er tropisk. Mango, ananas, papaya, kokosnøtter… Alt jeg elsker. Og når man lager kokosboller på Mauritius, ja da fyller man boller med kokos. Jeg har gjort en liten påskevri på bollene og tilsatt vanilje og revet appelsinskall i tillegg til kokos og sukker. De ble ikke noe dårligere av det, kan jeg røpe.

Her kommer oppskriften!

Macatia coco

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 12 stk

Ingredienser

 • 450 g mel
 • 3 ss sukker
 • 1/4 gjærpakke
 • 1 ts malt kardemomme
 • 2,5 dl lunken melk
 • 1 egg
 • 75 g smeltet smør
 • fyll:
 • 70 g kokosmasse
 • 2 ss melk
 • 2 ss sukker
 • 1 ts vaniljepaste
 • 1 ts finrevet appelsinskall
 • mel til pensling

Slik gjør du

1

Bland sammen de tørre ingrediensene.

2

smeltet smør og lunken melk blandes sammen. Visp inn egget.

3

Spe med de tørre ingrediensene og elt sammen til en smidig deig. Dekk til og sett på et lunt sted i ca 45 min eller til deigen har hevet til det dobbelte.

4

Bland sammen fyllet.

5

Del deigen i 12 emner. Trill boller og stikk tommelen i midten på hver bolle, fyll med en toppet ts av fyllet og forsegl bollene.

6

Sett på bakebrett og dekk til. Etterhev i 15 min, pensle med melk og sett midt i ovnen i forvarmet ovn på 180 min i ca 20-25 min.

7

Avkjøl på rist.

8

Godt med smør på eller bare sånn de er.

Forrige

Skrei med currysaus

Den perfekte helgefrokosten

Neste

Legg igjen en kommentar