Den perfekte helgefrokosten

(Reklamesamarbeid King Oscar x HellesKitchen)

Hva må du ha på frokostbordet i helgene? For meg er det viktig med kaffe og juice, toast, egg og godt pålegg. Jeg liker de lange og koselige morgenene i en ellers hektisk hverdag. Ja, for i hverdagen skipper jeg alt for ofte frokosten og går rett på kaffe og arbeidsoppgaver. Derfor setter jeg ekstra pris på helgene.

Fiskepålegg er populært hos oss. Jeg skal vise deg hvordan du bruker fiskeprodukter på boks fra King Oscar til å lage en drømmefrokost som du kan kose deg med i helgen. Det er enkelt å skape magi av produkter som kippers, ansjos og sardiner. Dette er bare forslag. Sortementet til King Oscar er stort og kanskje er det et annet produkt som heller frister. Gå for det! Eller utforsk et av disse produktene som du kanskje ikke har prøvd før.

Kippers har blitt min manns favoritt. Det hadde jeg aldri trodd for han er ikke så kjempeglad i sild. Men kippers er jo røkt sild, så det er ingen logikk her.

Da vi var i Barcelona i jula spiste vi en helt fantastisk omelett med revet klippfisk på legendariske El Xampanyet. Dette er en av signaturrettene deres og jeg fikk lyst til å prøve å gjenskape den, men da bruke kippers. Det ble en stor suksess.

Oppskriften kommer her:

Omelett med revet kippers

For å lage en omelett som man kan dele på frokostbordet trenger du følgende:
1 boks kippers fra King Oscar
4-5 egg
2 ss smør
4 ss helmelk eller fløte
salt og pepper
evt urter som bladpersille, gressløk eller dill


Slik gjør du:
Pisk sammen egg og melk/fløte. Åpne boksen med kippers og rens filetene slik at du bare har med kjøttet. Riv biter av kippers og ha i en skål.
Varm en liten panne og ha smøret i. Når smøret er smeltet skrur du ned temperaturen til medium minus. Hell i eggeblandingen. Strø over kippersbiter. Rist på pannen og bruk en stekespade til å skrape langs kanten slik at ustekt egg fyller kanten. Gjør det flere ganger til omeletten er ferdig og fremdeles glinsende. Salt og pepre og strø over litt hakkede urter.

Egg og «soldater»

Egg og «soldater» er typisk britisk. Staver av toast smurt med mye smør er det perfekte følget til et bløtkokt egg. Ansjoser på skivene er et enda bedre forslag, så slå deg løs med en boks ansjoser fra King Oscar. Husk at disse ikke er de samme som speket og saltede ansjoser som man finner i middelhavslandene. Disse fra King Oscar smaker krydret og deilig og fiskefiletene er myke. Perfekt å bite over på et stykke toast.

For å lage soldatene, altså toaststavene gjør du følgende: Rist skiver av god loff eller landbrød. Mens skivene er varme skjærer du dem i passe tykke staver. Smør med smør og legg en ansjosfilet på hver stav. Perfekt til egg.

Sardiner og sitronmajones

Jeg stikker ut sirkler av loff med en utstikkerform, men du kan også bruke et melkeglass. Det er fint med runde skiver og du kan jo selvsagt bruke spiralloff eller helt vanlige skiver. Det er bare jeg som vil gjøre litt ekstra ut av frokosten. Restene av brødet kan du kverne opp og bruke som brødrasp hvis du tørker det i ovnen til all fukt er ute. Et lite tips der altså.
PS: Det er heller ingenting i veien for å bruke grovt brød eller landbrød.

Lag selv eller finn en majones av god kvalitet. Bland litt ekstra sitron i majonesen. Finriv litt sitronskall også. Når du skal bruke majones til fiskeprodukter kan du overdrive syren ganske kraftig for det vil passe fantastisk til f.eks sardiner. Du kan også bruke den til tunfisk eller makrell i tomat.

Spre et tykt lag med sitronmajones på en skive ristet brød. Legg på favorittfiskepålegget ditt (som i dette tilfellet er sardiner fra King Oscar) og riv gjerne litt mer sitronskall over samt litt kvernet pepper. Med en grønnsaksskreller skjærer jeg strimler av agurk og legger dem i iskaldt vann for å gjøre dem sprø. Det smaker godt på skiven.
Du kan også servere et egg til hvis du vil det. Det vil passe godt.

Da står frokosten på bordet. Kaffen er klar og juicen er helt i glassene. God helg og god frokost!

Forrige

Macatia coco – ekte kokosboller

Min lille Seattle-guide

Neste

4 kommentarer om “Den perfekte helgefrokosten”

 1. Her er det litt forskjellig som skal prøves i påsken, ja! Har alltid ( i hvert fall i voksen alder) vært glad i fisk, men ansjos og visse former for sild har jeg hatt et litt mer anstrengt forhold til. Husker med gru snitter med egg og ansjos da jeg var barn. Men smaksløkene forandres og nå elsker jeg det. Ansjos er jo dessuten en fin smaksforsterker i en rekke retter, men det trenger jeg neppe fortelle deg. 😉 Jeg har svensk mann og har også lagt min elsk på matjessild. Vi hamster hver gang vi er i Sverige. Gleder meg allerede til sommeren med matjessild, nypoteter, brunet smør, hakket egg, eplebiter, dill (fra hagen)
  og rødløk.

  Svar
  • Jeg elsker Matjessild, Eli! Og blir mer og mer glad i funky smaker. kanskje er jeg klar for Surstrømming snart?
   Ja, ansjos passer så godt som smaksforsterker. Kan ikke ha en Cæsar-salat eller ekstra god tomatsaus uten. Men da bruker jeg de spekete som er kraftigere på smak. God påske!

   Svar

Legg igjen en kommentar