Tunfiskpizza som på Mauritius

Til info: Innlegget inneholder reklame for produkter fra King Oscar

Jeg besøkte den tropiske øya Mauritius i det indiske hav for første gang tidlig på 2000-tallet. Siden den gang har jeg vært tilbake 8 ganger. Det er en av mine favorittdestinasjoner i hele verden. Det kan være dyrt å reise dit, men det kan også gjøres ganske rimelig. Jeg har bodd på alt fra vanlige turistklassehotell til billige leieleiligheter til luksushotell. Alt har vært fint.

Vel, første gang Erik og jeg var der ble vi fullstendig slått i bakken av det blå havet, palmesus og kritthvit sand. Folk var utrolig hyggelige og maten var eksotisk. Å få fersk kokos og verdens søteste Victoria-ananas til frokost hver dag er en luksus man bare må sette stor pris på. Kjøkkenet på Mauritius er en blanding av indisk, kreolsk, fransk og afrikansk. Det er mat i alle farger og alt smaker godt.

Hver lunsj tilbrakte vi på strandrestauranten med beina godt plantet i sand og blikket rettet mot det knallblå havet. For min del var det to retter jeg byttet på annen hver dag: Catch of the day (dagens fisk) og tunfiskpizza. Og det var ikke fersk tunfisk vi snakker om, men tunfisk på boks med moden ananas og chili. Det var så utrolig godt! Og for de som nå rynker på nesen over tunfisken, så kan jeg melde at det er et fantastisk bruksområde for et slikt produkt. Få den på pizzaen!

Jeg har spist tunfiskpizza på Mauritius og Zanzibar ved flere anledninger, men jeg har ikke laget det hjemme før nå. I går lagde jeg en tunfiskpizza som minner om den jeg fikk på Mauritius. Dog ikke med den deilige Victoria-ananasen, men med et så godt produkt som jeg var i stand til å finne i kalde Oslo.

Har du aldri smakt tunfiskpizza før? Da er det på tide å få litt tropisk stemning på kjøkkenet. Og det kan vi trenge i mørketiden, ikke sant?

Jeg har brukt King Oscars yellowfin tunfisk i olivenolje. En boks er perfekt til en mellomstor pizza. Du vil nok trenge to bokser til en stor familiepizza.

Tunfiskpizza som på Mauritius

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 1-2

Ingredienser

 • Pizzadeig:
 • 2,5 dl lunket vann
 • 10 g salt
 • 3 g fersk gjær
 • 350 g hvetemel “tipo 00”
 • 2 ss olivenolje
 • Pizzasaus ette ønske
 • god ananas. Bruk feersk, moden eller et bra merke på boks
 • rød og grønn chili
 • 1-2 bokser King Oscars yellowfin tunfisk i olivenolje
 • revet ost

Slik gjør du

1

Ha vann og gjær i en bakebolle. Rør ut gjæren.

2

Tilsett halvparten av melet umiddelbart og rør ut i væsken.

3

Tilsett salt og olivenolje og spe med melet til du har en elastisk deig.

4

Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt deigen i ca 15 minutter.

5

Dekk bollen med deig med plast og et klede. Sett den et lunt sted i 1 time. Slå ned deigen. Del i tre emner og etterhev i 1 time.

6

Form til sirkler med hånden eller med kjevle (med lett hånd). Sett på bakebrett.

7

Legg på et tynt lag pizzasaus. Strø ost over og top med biter av tunfisk og ananas. Strø chili i skiver og sett midt i ovnen på forvarmet ovn (maks temperatur) og stek til pizzaen er sprø og gyllen.

Merknader

Server gjerne med syltet rødløk.

Forrige

Førjulshygge i Nordjylland

Julens enkleste dessert

Neste

Legg igjen en kommentar