Julens enkleste dessert

(Annonsesamarbeid med Maldon Havsalt)

Jeg har laget desserten flere ganger. Det er fordi jeg ikke er spesielt flink eller glad i å lage desserter og da er denne helt perfekt. Gjestene som får den blir overrasket, og heldigvis på den positive måten, for den er spesiell. Den består av ingredienser du ikke åpenbart tenker passer i en dessert.

Pistajis med olivenolje og flaksalt på Levi i København.

Da jeg nylig besøkte København for å lage en sak på det som rører seg av trender i den danske hovedstaden, spiste jeg på Restaurant Levi. Et fiffig spisested som serverer crossover-retter fra Japan og Italia. Desserten var definitivt italiensk. Da ble jeg minnet på hvor god kombinasjonen av iskrem, god olivenolje og havsaltflak er.

Og det er akkurat den jeg har laget her også. Hver pakke med Maldon havsalt har tynne pyramideformede flak. Jeg har brukt dette saltet i alle år og det er mitt foretrukne salt til å ha på maten. Det er perfekt å bruke på nystekt kjøtt eller et smilende egg. Det gir akkurat det lille saltkikket tomatskiver trenger rett før de servers for at smaken skal bli enda bedre.

Det er lett å bruke saltet. Man venner seg til hvor mange flak man trenger for å få den smaken man selv foretrekker, og er det slik at noen rundt bordet trenger mer salt (ja, for dette er individuelt), så passer det fint å helle litt salt over i en liten skål og sette på bordet, så kan folk selv krydre maten slik de selv ønsker.

Men tilbake til desserten. Den er så enkel, så det er nesten ikke behov for å forklare så mye. Du trenger god iskrem. Vaniljeis er min foretrukne, men jeg har smakt både god sjokoladeis og pistasjis til denne retten, og begge deler funker godt.

Scoop is i serveringsskåler. Ved servering heller du litt god extra virgin olivenolje over iskremen før du knuser et par saltkrystaller fra Maldon-boksen din over toppen. Voilà!
Verdens enkleste dessert.

Forrige

Tunfiskpizza som på Mauritius

Tid for juleansjos

Neste

Legg igjen en kommentar