Tid for juleansjos

(Annonsesamarbeid med King Oscar)
Håndpakkede ansjosfileter i lake, krydret med tradisjonsrikt julekrydder. Nå er den endelig i butikkene. Det er jul når juleansjosen kommer på bordet.

Det er mange måter å spise juleansjosen på, men personlig synes jeg det enkleste er det beste. Kokte egg, rødløk og rømme er en enkel og god måte å servere til ansjosen. Serverer du mandelpoteter til har du en middagsrett.

Vi er glade i ansjos her i huset, og juleansjosen er intet unntak. Deilige krydder som virkelig smaker av jul passer så godt med tilbehøret som jeg har satt fram til årets julefrokost.

Sene helgfrokoster med levende lys og fyr i peisen er noe av det koseligste jeg vet om. Når det er mørkt utenfor og kulda gjør at man bare vil være innendørs, er det viktig å sette noe godt på bordet. Det er ikke mye tilbehør man trenger for å gjøre bordet til en fest.

Juleansjosen fra King Oscar er en fin introduksjon til hermetisert fisk for den som ikke kjenner så godt til produktene.
Lager du en juleansjosblings vil jeg anbefale å smøre et lag godt smør på skiven før du legger på ansjos og andre ingredienser. Smøret gir en rundere smak og passer perfekt til den krydrete fisken.

Les også: Slik lager du et trendy Seacuterie Board

Kokte mandelpoteter med smør, god rømme, rødløk og egg med et dryss gressløk på toppen. Du kan servere det slik eller ha det på godt brød eller flatbrød.

Bruk pepperkakeformer til å stikke ut smør i fine former. Det gjør presentasjonen ekstra hyggelig. Bind en koselig sløyfe rundt kanten på ansjosboksen for å heve julestemningen noen hakk.

Les også: Tunfisk på 3 måter

Du kan også legge en ansjosfilet på et halvt kokt egg og nyte det på den aller enkleste måten.
God advent, dere!

Les også: Slik bruker du hermetisert fisk i fem rører

Forrige

Julens enkleste dessert

Deilige danske smørrebrød

Neste

2 kommentarer om “Tid for juleansjos”

Legg igjen en kommentar