Tunfisk på tre måter

(Reklamesamarbeid King Oscar x HellesKitchen)

Har du en boks tunfisk i skapet så har du alltid en god middag for hånden. Jeg har alltid stabler med bokser hjemme for det finnes alltid en anledning til å bruke en boks eller to.

King Oscar har flere varianter av tunfisk i sortementet sitt og de er verdt å prøve ut, alle sammen. Men har du den klassiske med olivenolje så kan du bruke den til nesten alt. Det er og blir en favoritt.

Det var helt til jeg smakte tunfisk med kvernet pepper. Den likte jeg ekstra godt og kom fort på en rett jeg ville bruke den til.

Pasta Cacio e pepe er en klassisk pastarett fra Roma. Den lages med pasta, pecorino-ost og masse kvernet pepper. Jeg er ikke fremmed for å videreutvikle retter selv om de er klassiskere. Derfor ville jeg lage en pastarett med tunfisk med kvernet pepper og og medium lagret parmesanost (som har en del smak). Jeg overdriver ikke når jeg sier at dette nå har blitt en klassiker her i huset. Det ble den bare sånn med en eneste gang. En helt prima rett. Og det er pepperen som har fått lov til å ligge i boksen sammen med tunfisk og olje som gjør hele forskjellen. Prøv denne så snart du har mulighet. Du vil elske den! Oppskriften til to personer kommer her:

Pasta Cacio e pepe med tunfisk

1 boks tunfisk med kvernet pepper fra King Oscar
200 g tørr tagliatelle
2 ss smør
1/2 dl kremfløte
1 dl revet mellomlagret parmesan (ca 24 mnd)
bladpersille

Slik gjør du:
Kok pasta i saltet vann som anvist på pakken. Spar ca 2 dl av pastavannet etter at pastaen er kokt til å spe i sausen.
Ha smør i en gryte og smelt. Ha tunfisk i gryten samt fløten. Kok opp og senk temperaturen til medium. Tilsett halvparten av osten. Ha den kokte pastaen i gryten og bland forsiktig. Tilsett litt pastavann for å gjøre pastaen fin og glinsende. Dette gjør du også for å gjøre sausen passe fuktig. Pastaen vil suge opp litt væske og hvis den suger for mye tilsetter du igjen noen spiseskjeer pastavann. Server med hakket bladpersille og litt mer revet parmesan på toppen.

Patatas Aliñadas

Patatas Aliñadas er en deilig potetsalat fra Andalucia i Spania. Jeg smakte den i Cádiz i høst og den har blitt en av mine favoritter på tapasbordet. Den er god som den er eller som en rett servert med godt brød til. Denne potetsalaten har tunfisk på toppen av et berg av kokte poteter, løk, eddik og god olivenolje. Olivenolje av god kvalitet er vesentlig i denne retten, så sørg for at det er en fersk og god extra virgin olivenolje du bruker.

Dette trenger du for å lage en deleporsjon med potetsalaten:
1 boks yellowfin tunfisk i olivenolje
1 pk (400 g) perlepoteter eller andre småpoteter
2 ss sherryeddik
1 dl god extra virgin olivenolje
salt og pepper
1/2-1 liten løk, skåret i tynne skiver
bladpersille, gressløk eller dill

Slik gjør du:
Kok poteter med skallet på i saltet vann. Skrell dem med en skarp kniv når de er ferdigkokte. Bland eddik, salt og pepper og olje. Vend potetene i blandingen. Vend også inn løkskivene. Legg på fat og hell oljen over. Åpne boksen med tunfisk og ha kjøttet på toppen av potetene. Om du får med litt av oljen fra boksen så er det bare bra. Den smaker godt. Strø over hakkede urter og gi salaten et drag med pepperkverna og et dryss flaksalt.

Vitello tonnato

Vitello tonnato er en av mine favorittretter og vi lager den ofte på sommeren. Det er ikke en tradisjonell oppskrift jeg bruker, men min egen som er enkel og veldig god. Jeg bruker som oftest et stykke oksekjøtt for det er lettere å få tak i enn kalv, som det er i den originale oppskriften. Du kan til og med bruke skiver av roastbeef hvis du kommer over en fin variant.

Tunfisk til kjøtt kan høres rart ut, men lager du vitello tonnato så vil du skjønne greia med en gang. Det smaker ikke fisk. Det gir bare en fantastisk umamismak og fylde til kjøttet. Kjøttet og tunfisken passer som hånd i hanske. Jeg lover deg!

Som nevnt er dette en svært enkel oppskrift og ganske langt fra den italienske klassikeren oppskriftsmessig, men smaken er ganske så lik og da har jeg egentlig bare spart deg for sjukt masse arbeid.
Har du lyst til å prøve deg på retten? Her kommer oppskriften.

Dette trenger du til fire personer:
1 boks yellowfin tunfisk i olivenolje
3-4 ss god majones
1 ts sitronsaft
salt og pepper
evt 1 ts dijonsennep
400 g godt og mørt kalv- eller oksekjøtt
kapers
sitronskiver

Slik gjør du:
Salt og pepre kjøttet før du steker det i pannen til du har en fin stekeskorpe. Etterstek 10 min i ovnen på 180 grader. Ta ut av ovnen og la hvile i 15 min før du skjærer det i tynne skiver.
Ha innholdet fra tunfiskboksen (fisk og olje) i en beholder. Tilsett majones og kjør glatt med stavmikser. Krydre med evt dijonsennep, salt og pepper. Smak til med sitronsaft.

Server skivene av kjøtt med saus på toppen eller ved siden av slik at man kan legge på selv. Legg kapers og sitronskiver på fatet.

Tre retter med tunfisk. Det er et hav av deilige retter du kan lage med tunfisk. Jeg har mange andre på lur, men kos deg med disse for denne gang.

Forrige

Christopher Haatuft konkurrerer på Mauritius

Skrei med currysaus

Neste

Legg igjen en kommentar