Trendy Seacuterie Board

Til info: Innlegget inneholder reklame for produkter fra King Oscar.

Du har sikkert sett en drøss med «Boards» den siste tiden. Noen inneholder ost og spekemat (Charcuterie Board) og andre ingredienser. Det har også florert «Butter Boards» osv. Men det har også blitt en stor trend å sette bokser med fisk på brettene. Og det er godt nytt, for det er verdens beste kosemat. Vi ser det på vinbarer i Oslo og i utlandet. Nå har folk også tatt trenden hjem. Det er smart. For har du en boks eller to med fisk i skapet, så har du alltid en god middag på lur. Man har også gjerne kapers, oliven eller sylteagurker på lur. For å lage et Seacuerie Board må man tenke hva som passer sammen smaksmessig. Det er en litt annen tankerekke enn når man setter sammen et ostefat. Personlig synes jeg nok ikke frukt passer sammen med sardiner. Jeg vil heller gå mot syltede og salte smaker. Men liker du frukt til sardiner, så er det det du skal ha på ditt brett.

Jeg har nevnt det før. Er man sardinjomfru er det enkelte ting som kan gjøre opplevelsen bedre. Smør kan hjelpe. Man gjør det i Frankrike når man har sterke oster, så hvorfor ikke høre på råd fra de som kan det? Bruk litt smør på skiven eller kjeksen før du legger på fisken, og smaken blir mildere og rundere.

Du kan til og med lage morsomme smør slik jeg har gjort. Du fyller en form med smør og setter den kjapt i fryseren før du dypper formen forsiktig i varmt vann slik at smøret. slipper formen. Og vips har du et pent smør.

Ting jeg liker å sette på et slikt brett er oliven, syltet løk, kapers og sylteagurker. Syrlige og syltede ting passer godt med fisk som tunfisk og sardiner. Men jeg vil også ha noe friskt som sitron.

Kjeks og godt brød er perfekt å legge fisk på, mens potetgull passer godt til rører. Og jeg har laget en superenkel røre av tunfisk og fetaost. Oppskriften er som følger:
70 g myk fetaost (tyrkisk «fetatype»)
1 boks King Oscar yellowfin tunfisk i olivenolje (bruk oljen som følger medi boksen også)
gressløk og chiliflakes som topping

Kjør tunfisk + oljen + fetaost med stavmikser. Ha det over i en skål og strø hakket gressløk og chiliflakes på toppen. Nydelig til kjeks og potetgull, eller på en skive toast med syltete rødløk og kokt egg til.

Syltet rødløk er enkelt å lage selv, og du kan bruke det til alt fra på pølse og brød til fiskepålegg.
Hvordan lager man det? Her kommer oppskrift:
1 rødløk skåret i tynne skiver
1 dl vann
1/2 dl sukker
1/3 dl eddik (7%)
1 dryss salt
Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Når sukkeret har løst seg opp trekker du gryten av platen og avkjøler litt før du heller væsken over løken. La stå på benken å sylte i en time før servering. Oppbevar i sterilt glass i kjøleskapet.

Andre ting du kan fylle ditt Seacuterie Board med er remser av agurk (bruk grønnsaksskreller til å lage remsene), reddiker, sukkererter og kokte egg. Jeg liker også chilisaus til. Det er noe deilig med litt hete til både egg og fisk, synes jeg. Og så må du jo ikke glemme King Oscar sine fiskeprodukter. Sett boksen på brettet sammen alle de andre ingrediensene. Det er så vakkert. Jeg har brukt sardiner og tunfisk, men utvalget til King Oscar er stort. Du kan bruke det du vil av fiskeprodukter. Se deres utvalg her.

Her ser du mitt Seacuterie Board. Hva ville du ha puttet på ditt brett?
Tagg #helleskitchen #Seacuterieboard eller #KingOscar på Instagram når du lager din variant. Jeg gleder meg til å se resultatet.

Forrige

Vilt godt i London

Dabiz Muñoz er verdens beste kokk – igjen!

Neste

Legg igjen en kommentar