Tortilla laget med restepoteter

Har du kokte poteter igjen etter middagen? Kjøl dem ned og bruk dem i denne retten dagen etter. Dette er en versjon av en spansk potetomelett, en såkalt tortilla de patatas. En ekte tortilla lages slik. Dette er en hurtigvariant som passer perfekt som en lunsjrett nå i helga.

Skjær potetene i store biter. Jeg brukte poteter med skall på. Stek dem i litt olje i en panne og salt og pepre godt. Strø evt litt paprikapulver over. Så blander du egg og litt melk. Jeg har en liten tortillapanne (består av to panner som hektes sammen som en panne med lokk)  som jeg kan snu. Har du en vanlig panne, velg den minste du har og bruk et grytelokk til å legge over.

L1070371
Stekte poteter.
L1070372
Eggemiks over potetene sammen revet parmesan og litt urter. Ta det du liker.

 

Pisk egg og melk. 2 store egg trenger 1/2 dl melk. Gang det opp etter behov. Når potetene er stekt heller du over eggemiksen. Riv gjerne litt god parmesan over. Sett på lokket og senk temperaturen til medium minus. Bruk litt tid slik at eggene ikke brenner seg. Prøv om du klarer å snu omeletten og stek videre på den siden. Når omeletten er fast, men ikke tørr, ja da er den ferdig til å spises. Nyt alene eller del med noen og server evt med litt god spekeskinke til.

Forrige

Lag en Elvis-sandwich – I dag hyller vi Kongen!

Kryddersjappe som har alt

Neste

Legg igjen en kommentar