Lag en Elvis-sandwich – I dag hyller vi Kongen!

I dag ville selveste Elvis Presley fylt 80 år. Hva ville han ha feiret med om han var i live? Kanskje favorittretten hans: Smørstekt sandwich med peanøttsmør, banan og bacon. Denne sandwichen kunne rockestjernen hive innpå mengder av, sier ryktene. Jeg tviler på at du klarer mer enn en, for denne er så langt fra slankekost som du kommer, men for å spare noen kalorier kommer jeg også med forslag til en lettere variant av klassikeren nederst i saken.

Den berømte sandwichen heter egentlig Fool’s Gold og stammer fra restauranten The Colorado Mining Company i Denver. Sandwichen lages opprinnelig med smørstekt fransk baguette og druegelé, samt banan, peanøttsmør og bacon. Elvis tok privatflyet sitt til Denver en kveld han var litt fysen og satte sammen med tre venner til livs 22 sandwicher denne natten! Flyturen tok to timer hver vei. Når du er villig til å reise så langt for en spesiell rett, må den virkelig være god.

Vi har alle et forhold til Elvis, og selv har jeg et veldig personlig forhold til fenomenet. For snart 18 år siden giftet jeg meg i Graceland Wedding Chapel i Las Vegas og der var selveste Elvis (ja, for han så jo kliss lik ut) med under hele vielsen og kjørte et passe cheezy karaokeshow til slutt. Viva Las Vegas!

Erik (t.v.), meg og Elvis i Las Vegas 17. mars 1997.
Erik (t.v.), meg og Elvis i Las Vegas 17. mars 1997.

Elvis var en stor artist og gikk bort altfor tidlig i en alder av 42 år. Om det var sandwichene eller medikamenter som tok livet av ham (eller en kombinasjon) kan ikke jeg svare på, men at mannen hadde et spesielt forhold til mat er opplest og vedtatt. Elvis’ mor pleide visstnok å steke bananskivene i baconfettet i tillegg til å steke toasten i smør. Jeg tillater meg å mose bananen naturell.

Har du lyst å hylle kongen med en sandwich i kveld?
Slik lager du The Elvis Sandwich:

To skiver hvit formloff ristes.

Smør den ene med en halv most banan (bruk en gaffel til å mose med) og den andre med peanøttsmør.

Sprøstek bacon i en panne. Velg selv om du vil vaske pannen og smelte smør i pannen eller om du vil ha en kombinasjon av baconfett og smør. Legg baconskivene i midten av toasten og klapp den igjen. Stek toasten på begge sider i pannen til brødet er gyllent. Ta toasten ut av pannen og del den diagonalt slik at du får to trekanter. Nyt sandwichen med en cola (ja, for hvorfor spare på kaloriene nå?).

Print ut et bilde av Elvis og fest på cocktailpinner som du setter i sandwichen.

Og nå passer det jo å spille Elvis høyt på anlegget, gjør det ikke?

Her er fem klassikere som du bør kjenne:         

«In The Ghetto»

«Can’t Help Falling In Love With You»

«True Love Travels On A Gravel Road»

«Heartbreak Hotel»

«Little Sister»

 

Spillister:

Elvis at 80 i Spotify:  Elvis at 80

Elvis at 80 i WiMP: http://wimp.no/playlist/017b6e89-f8a8-4ca1-83e4-cda680ab0f61

 

Tips:

Lag en gourmetversjon av Elvis-sandwichen ved å flambere bananene i rom. Det er en konge verdig!

 

En sunnere Elvis-sandwich:

Bruk grovt brød med kjerner og rist det i brødristeren.

Skjær banan i skiver for å få en litt mer konsistens.

Lag peanøttsmøret selv av usaltede peanøtter, med stavmikser. Spre et tynt lag på toasten. Legg bananskivene på toppen og sprøstek en skive spekeskinke i en varm, tørr panne. Nå har du en ”Elvis light”!

 

Oppskriften ligger også ute på Vg.no nå: http://www.godt.no/#!/oppskrift/2223/elvis-sandwich-med-peanoettsmoer-banan-og-bacon

L1070731

Forrige

En ekte koserett til hverdag og fest

Tortilla laget med restepoteter

Neste

Legg igjen en kommentar