Terøkt andebryst

Grillsesongen er ikke over ennå. Vil du sjekke ut en tøff måte å få andebrystene enda bedre på, er dette metoden. Jeg lager først en aromatisk master stock og marinerer andebrystene i alt fra 1 time til over natten. Master stock’en må være avkjølt før du slipper de rå andebrystene i den.

andebrystene marineres i master stock'n
andebrystene marineres i master stock’n

Ok. Nå er det på tide å fyre opp grillen. Jeg bruker kull, men det er ikke noe problem å bruke gass. Du skal bruke indirekte varme.

Ta andebrystene ut av kraften og tørk dem godt. Du trenger ikke krydre mer enn med litt salt og pepper.

Lag en «røykpakke». Et lag med aliminiumsfolie legges på bordet. I midten legger du:

2 ss sort te (nøytral smak på teen)

1 liten kanelstang

4 ss hvite riskorn

2 stjerneanis

4 ss røykespon (dette får du på sportsbutikker)

2 remser appelsinskall (bruk potetskrelleren og lag remser)

2 nellikspiker

2 ss brunsukker.

lukk sammen til en løs pakke og prikk 10 hull i pakken på oversiden.

IMG_9104

Legg pakken direkte på glørne eller grillelementet og legg på lokket på grillen.

Når du merker at aromaene fra røykpakken er der, legger du på andebrystene. La de ligge der under lokk til de har oppnådd en kjernetemperatur på ca 53-55 grader. Legg dem i folie og la dem hvile et kvarters tid før du skjærer dem opp.

Lag en kjapp saus til retten ved å presse saft av 2 appelsiner som du koker opp og reduserer til halvparten. Tilsett et par skjeer honning og juster sausen med soyasaus. Kraften som blir igjen i folien der andebrystene har ligget, kan du tilsette sausen.

Jeg serverte retten med minibakepoteter (som egentlig ikke skulle ha fungert til denne retten, men gjorde det). Du pakker masse småpoteter i dobbel folie. heller over litt olje, salt og pepper, pakker igjen og legger dem rett på glørene i grillen til de er bakte)

Jeg serverte også retten med en deilig salat laget av melonbiter, hakket chili, agurk og pære. Dressingen kan du lage av litt nøytral olje og limesaft, salt og pepper.

Klar for å prøve dette, men har ikke grill? Du kan gjøre det på engangsgrill i peisen. Men da må du fjerne noen kull fra grillen (løft av grillristen) for å få til indirekte varme. Du må også lage et lokk som er så tett som mulig. En aliminiumsbakk er bra å bruke.

Forrige

Spennende krydder fra det store utland

Ytrefilet av lam fylt med godsaker

Neste

Legg igjen en kommentar