Ytrefilet av lam fylt med godsaker

 

For guds skyld, ikke pakk sammen grillen ennå! Jeg har nettopp hamstret kilovis med grillkull fra nærbutikken min for å kose meg med grillmat utover høsten. Jeg har en super bærbar Weber kullgrill som jeg griller med i bakgården, men i peisen i stua har jeg en bøttegrill, og den kan jeg bruke hele høsten og vinteren.

Nå skal det sies at denne retten trygt kan lages på kjøkkenet og komfyren også, men det er noe helt vidundelig lekkert med grillskorpe på kjøtt eller grønnsaker.

Retten jeg har laget i kveld er en ytrefil av lam fylt med grønne oliven, sitronskall og timian. Til dette har jeg grillet gul squash, smørstekte kantareller med timian og hvitløk, samt tomatsalat med olivenolje og sitronsaft.

Dette ble et herlig middelhavsmåltid som jeg koste meg med helt alene + et glass italiensk rødvin. Slettes ikke en dårlig alene-hjemme-middag.

Har du lyst til å lage den? Her følger oppskriften:

IMG_9106
Snitt hull tvers igjennom fileten.
IMG_9107
Fyll fileten med oliven, timian og sitronskall

Kjøp en ytrefilet av lam som har fettlaget på. Snitt et hull i midten av fileten og lag hull tvers igjennom.

Lag et fyll bestående av grønne oliven. Bruk oliven med stein, og ikke de kjipe smaksløse stenfri du får på glass. Jeg kjøpte faste og deilige oliven som var marinert i urter. Du får det på Ica og lign steder, men innvandrersjapper er de beste stedene å få tak i gode oliven. Fjern steinene og hakk olivnene. Finhakk et par ss timianblader, samt riv skallet av 1/2 sitron. Bland dette godt og fyll hullet i lammet med blandingen. Lukk hullene på hver side av fileten med hyssing eller tannpirker (uten smak).

Pensle kjøttet med nøytral olje og salt og pepre lett.

Grill til du har oppnådd riktig temperatur. jeg liker det lett rosa i midten.

Ferdig grillet ytrefilet av lam
Ferdig grillet ytrefilet av lam

IMG_9109

Grill gul squash til de er deilig mye og har grillstriper. Salt og pepre.

Stek kantareller i smør, timian og litt hvitløk. Salte og pepre.

Tomatene deles i to og kjernehuset fjernes. Kutt tomatene i små terninger og bland med olivenolje, sitronsaft og litt salt og pepper.

Nå har du en gullmiddag!

Forrige

Terøkt andebryst

Shawarma – ekte Street Food

Neste

Legg igjen en kommentar