Signaturmeny del 3: Dessert: Grillede og rosmaringlaserte jordbær med jukse-sjokolademousse

Dessert. Ikke min greie. Jeg er ikke spesielt glad i søte ting, så skal jeg lage dessert må den innholde friskhet, litt bitterhet og en overraskende smak.

Jeg er med i en konkurranse i regi av Meny og Meny-laugmester, Espen Lie. Utfordringen lyder som følgende: Lag din signaturmeny på grillen med de råvarene som er i posen. Jeg tok selvsagt utfordringen og har allerede laget forrett og hovedrett.

Desserten i dag består av smaker jeg liker, så jeg plukket følgende produkter fra Meny-posen: Jordbær, akasie-honning, rosmarin, Valrhona-sjokolade (70%) og mascarpone. Rosmarin og jordbær smaker skikkelig godt sammen, og mørk sjokolade er et must.

L1020239
Deilige ingredienser til desserten. Rosmarinen ville ikke være med på bildet, og det må respekteres.

 

L1020241

Start med å lage en lake av rosmarin, honning og vann:

Kok opp 1 dl vann. Tilsett 1 stor kvist rosmarin og 6 ss akasiehonning. La dette koke inn til en sirup.

Jukse-sjokolademoussen lager du slik:

Smelt sjokoladeplaten i vannbad. Fold inn i nesten en hel boks mascarponeost. Vil du bruke hele boksen, er ikke det noe problem. Jeg liker at sjokoladen er helten, så derfor bruker jeg litt mindre av ostekremen.

Sørg for at det blir en blank og fin krem. Få ut alle klumper. Sett den kjølig til du skal bruke den.

Vask jordbær og behold «dusken» på. Del jordbærene i to og grill begge sider i ca 20 sekunder på en skikkelig varm grill. Legg dem på et fat.

Pensle jorbærflatene med rosmarinsirup og server med jukse-sjokolademoussen til. Ta tak i dusken på jordbæret og dypp dem i sjokoladekremen.

Dette var altså min grillede signatur-meny. Men er dette alt? Vi får se! Sjekk ut bloggen min i morgen og se om det vanker en liten bonus!

Forrige

Signaturmeny del 2: Hovedrett: Røkt kylling med honningglaserte gulrøtter, grillet salat og grillede rømmepoteter

Signaturmeny del 4: Bonusrett: Grillet cocktail

Neste

Legg igjen en kommentar