Signaturmeny del 4: Bonusrett: Grillet cocktail

En god signatur-meny er ikke fullkommen uten en god cocktail. Jeg tok utfordringen fra Meny og Meny-laugets leder, Espen Lie om å lage min signaturmeny på grillen, og jeg har allerede laget forrett, hovedrett og dessert.

Posen fra Meny var stappfull av herlige råvarer og det var med tungt hjerte at jeg så at jeg ikke hadde fått brukt flere av ingrediensene. Her var det deilige vaniljestenger, pasjonsfrukt, ananas, melon og mer jordbær. Dette måtte jo bli til noe!

L1020307

Så tenkte jeg: » Hva om jeg griller en cocktail?» » Er det blitt gjort før?»  Uansett om det er blitt gjort før eller ikke, grillet cocktail skulle det bli!

Først lagde jeg en lake av akasie-honning, vann og vaniljestang. Splitt en halv vaniljestang i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. ha stang og frø i en gryte sammen 1 dl vann og 6 ss honning. Kok opp og kok inn til en sirup.

Vaniljestang sammen honning og vann.
Vaniljestang sammen honning og vann.

L1020309

Grillet frukt har en herlig smak. Karamellisert sukker fra frukten setter en deilig, spesiell smak på resultatet.

Jeg satte i gang og grillet ananas, melon, jordbær og pasjonsfrukt.

Når laken er blitt kald, heller jeg den over i en blender (uten vaniljestangen) sammen med frukten (scoop ut pasjonsfrukten med en skje. Her skal ikke skallet med), en stor neve isbiter og 2 shots med hvit rom. Du kan velge å avstå fra alkoholen, men er det fest, så er det fest!

Kjør dette i blender til du har en flott og flytende masse. Sil over i en beholder og hell i fine glass. Pynt med paraplyer eller annet stæsj, og selvsagt grillede fruktbiter.

Nå har dere fått en komplett grillet signaturrett som jeg håper dere vil prøve dere på! Nyt sommeren og nyt det å være utendørs.

Til info: Denne serien har vært en konkurransei i regi av Meny, som jeg har deltatt i. Jeg har fått alle matvarene, men jeg har ikke fått betalt for å være med på  opplegget. Dette har vært et spennende og morsomt prosjekt for meg som matblogger å være med på. Håper du er enig. Alle matvarene jeg har brukt er matvarer jeg selv kjøper i butikken og som jeg selv liker. Jeg hadde ikke deltatt i konkurransen hvis råvarene hadde vært av dårlig kvalitet eller kommet fra leverandører som jeg ser på som uetiske. Dette gjelder især produksenter av kjøtt og fisk.

Forrige

Signaturmeny del 3: Dessert: Grillede og rosmaringlaserte jordbær med jukse-sjokolademousse

Å, hjelpe meg!

Neste

Legg igjen en kommentar