teknikk vegetar

Saltbakte poteter og rødbeter til sommermaten

juni 25, 2013
Saltbakte grønnsaker

Å saltbake grønnsaker, kjøtt eller fisk er helt genialt. Resultatet blir saftig og herlig. Vanskelig å beskrive, egentlig. Du må bare prøve det.

Jeg saltbakte rødbeter og poteter og lagde en deilig salat av det.

Slik saltbaker du grønnsaker:

Ta frem en ildfast form og strø et lag grovt havsalt i formen. Legg poteter og rødbeter på toppen. Sørg for at skallet på grønnsakene er hele og ikke skadet.

Ovnen settes på 220 grader. Sett formen inn i ovnen når den er varm og la den stå til du ser at skallet begynner å bli for stort (innmaten krymper fordi fuktigheten trekkes ut i saltet). 20-50 minutter. Kommer an på størrelsen på grønnsakene.

IMG_8806

 

IMG_8813

La  grønnsakene kjøle ned noen minutter før du skjærer potetene i store biter (med skallet på). i en bolle har du i noen spiseskjeer god olivenolje, en stor skvis sitronsaft, salt og pepper. Vend potetbitene i det våte. Hvis du liker asparges, kan jeg anbefale noen biter rå asparges. Det smaker godt sammen denne potetsalaten.

Rødbetene kan godt være litt hard i midten. Det er bare godt. Fjern skallet (det er seigt og ikke spesielt godt å spise). Gjør det samme med disse bitene som du gjorde med potetene. Her smaker det godt med masse frisk basilikum.

Server dette deilige tilbehøret til årest grillmat, spekeskinke, fisk eller bare som en vegetarrett.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Anonym juni 25, 2013 at 10:53 am

  Tusen takk for en flott blogg med masse flotte, enkle oppskrifter, uten altformye dikkedarer…..

  • Svar helleskitchen juni 25, 2013 at 10:54 am

   Tusen takk for superhyggelig tilbakemelding! Ha en strålende dag i solen!
   Helle

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: