Caffè Florian – Italias eldste café

Jeg har nettopp vært en snartur i Venezia. Det var hele 11 år siden sist jeg besøkte den fantastiske byen. Det skal ikke gå 11 år til neste gang.

Markusplassen er samlingspunkt for turister og folkemasser. Jeg er ikke så glad i slike steder, men skal man sette seg ned et sted på denne plassen (ja, for man må jo se den) kan jeg anbefale Italias eldste kafé: Caffè Florian.

Men vær klar over en ting. Du betaler ikke bare for den sterkt overprisede drinken/isen/snacken. Du betaler også for at noen spiller musikk. Kuvertprisen er gjerne 6 euro per pers for at et lite band spiller et par-tre sanger mens du sitter så langt unna at du hverken ser eller hører dem. Ja, slik er det på Markusplassen. Et glass vin kan koste langt over 10 euro + «konsertavgift». Ok, nå er du advart.

Men det er hyggelig på Caffè Florian. Og har du først fått plass, kan du jo sitte der og se på «livets teater». Du kan se på mennesker i flokk, hissige blomsterselgere, turister som blir «spist opp» av duer eller levende statuer. Og for ikke å glemme de fantastiske bygningene på Markusplassen.

Selve Caffè Florian er et fantastisk lokale. Stedet er fra 1720 og innendørs vil du se rom på rom med gull og fløyel. De har til og med pusset opp et av rommene i skikkelig moderne stil. Dette er og blir et flott sted. Dyrt, men det er en opplevelse.

Ta en Spritz eller en skål deilig italiensk iskrem.

IMG_1286
Godt utvalg av vin på glass. Og du får selvsagt Venezias «nasjonaldrikk» Spritz der. vil du lage Spritz selv? Her har du oppskriften!
IMG_1283
Turistfelle? Ja og nei. Dette er en instutisjon som selvsagt tiltrekker seg mase turister.
IMG_1290
Man kan sitte inne eller på plassen.
IMG_1291
Moderne Florian.
IMG_1292
Den gamle og originale stilen.
IMG_1293
Gull og fløyel.
bilde-23
35,50 euro for en drink og et glass vin… Hm… Ja, ja. Musikken som vi ikke fikk med oss, kostet 12 euro.
IMG_1282
Servitører i flotte dresser.
Forrige

Saltbakte poteter og rødbeter til sommermaten

Urtepanert schnitzel med saltbakte grønnsaker

Neste

Legg igjen en kommentar