Urtepanert schnitzel med saltbakte grønnsaker

Du kan lage schnitzel av kylling, kalv eller svin. Min versjon er laget med et deilig kyllingbryst fra Holte. Saftig og herlig! Jeg vendte schnitzelen i en deilig sciciliansk urteblanding og bakte rødbeter og poteter og lagde en deilig salat av det.

Slik lager du min urtepanerte kyllingschnitzel:

Ta skinnet av kyllingbrystet og salt det godt. Dette kan du steke i pannen (hold det flatt med en stekepanne) og skjære i tynne skiver som et krønsji tilbehør til retten.

Kylling krydret med urter.
Kylling krydret med urter.

Bank kyllingbrystet jevnt og flatt under et lag med plastfolie . Vær forsiktig så du ikke ødelegger kjøttet. Strø hvetemel på begge sider. Børst bort overflødig mel. Pisk et egg i en bolle og pensle begge sider av kyllingen med blandingen. Salt og pepre og strø urter eller krydder over. Jeg brukte en siciliansk miks bestående av oregano, rosmarin, chili, salvie, timian og laurbærblader.

Brødkrummer på toppen. Jeg bruker japansk panko for ekstra krønsj.
Brødkrummer på toppen. Jeg bruker japansk panko for ekstra krønsj.

Dekk begge sider med brødkrummer og stek i en varm panne med olje eller klaret smør. Senk temperaturen slik at schnitzelen ikke blir brent. Sørg for at kjøttet ikke blir for mye stekt. Men det er også viktig at kjøttet er gjennomstekt. Kylling og svin skal være gjennomstekt. La schnitzelen hvile noen minutter før du skjærer den opp i skiver.

Server denne deilige schnitzelen sammen med saltbakte grønnsaker.

Forrige

Caffè Florian – Italias eldste café

Pasta med mandel- og basilikumpesto

Neste

Legg igjen en kommentar